Проблема видян , но не е решен
- golf3gtivr6
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема видян , но не е решен
Отварям нова тема и дано вече някой да помогне , че в предишната... Ето я и нея - viewtopic.php?f=5&t=225168 Днес отидох на диагностика и се оказа , че потенциометъра на дроселовата клапа е за смяна , има ли начин да се почисти този датчик (или там каквото е) или трябва да се търси нова ? Каква цена е за 2Е мотор , ако имате представа ?! Може ли да стане от АБФ (примерно) , ако е нова има ли нещо номер по който да се търси или казвам кубиците ? Благодаря предварително и се моля все някой да помогне!
- Ico Uzunov
- Автомобил: Golf 3 GTI 20 Jahre_Octavia 1 vRS
- Двигател: ABF_AUQ
Re: Проблема видян , но не е решен
колега,
този потенциометър се нарича още ТПС, аз го сменях преди няколко месеца и струваше нов в Ауто плюс кам 80 лв.(с намалението). и на мен ми даваше грешка и го смених, обаче разлика не усетих кой знае каква. ако искаш ще ти дам стария които беше на колата и с него иди или питай в магазина за 2Е мотор ТПС по каталог.
Успех!
този потенциометър се нарича още ТПС, аз го сменях преди няколко месеца и струваше нов в Ауто плюс кам 80 лв.(с намалението). и на мен ми даваше грешка и го смених, обаче разлика не усетих кой знае каква. ако искаш ще ти дам стария които беше на колата и с него иди или питай в магазина за 2Е мотор ТПС по каталог.
Успех!
-
- Автомобил:
- Двигател:
проблем в ТПС датчика си е сериозно нещо обикновено се прекъсват графитните писти на платката някои пишман майстори решават времено проблема с възтановяване на пистата с твърд молив но това е колкото да ти вземат парите прекъсата писта може да се установи и с обикновен мултицет ,препоръчително е замяна с нов но при условие ,че се центрова на компютър , за втора употреба се намират и читави но го вземи с предварителна уговорка -не работи връщаш ТПС а втора употреба го вземаш задължително с основата заради центровката 

- moreg
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: KR
- Контакти:
Това нещо не се купува втора ръка
само ново колега, и за препоръчване със щампа на VW/Audi

- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
хайде, моля върни се в предишната и систематизирай всичко по твоя проблем.
няма който има същия проблем да се чуди какви и колко теми да чете!
няма който има същия проблем да се чуди какви и колко теми да чете!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”