Горене на масло - помощ
Горене на масло - помощ
Имам Golf 2 с мотор PL 1.8 16V. От известно време започна да ми гори масло. Смених гумичките на клапаните, резултат никакъв. Съмнявам се за сигментите, но отзад не пуши . Двигателя е на 210000км. карам с 10w40. Съмнявам се за нещо което не мога да си обясна по този мотор . моля даите съвет.
Значи аз имах подобен проблем. Харчеше ми масло - започна от малко и стигна (преди да оправя проблема) до към 1/2 литър на 1000 км. Понеже отгоре по двигателя нямаше масло и не правеше петна отдолу аз реших, че го гори. И точно като тебе бях тръгнал да сменям гумички на клапани, когато по друг повод 1 майстор ми обърна внимание, че оттдолу сълзи съвсеееем слабо масло и най-вероятно семеринга м/у двигателя и скоростната кутия е заминал. Тогава разни "разбирачи" бяха готови да се хванат на бас, че не може такъв разход да е оттам и без петна оттдолу. Е, жалко, че не се хванах на бас - смених семеринга и оттогава нито грам разход на масло м/у 2 смени (8000 км.) Та с 2 думи - увери се все пак дали не тече отнякъде преди да пристъпиш към сложни, скъпи и може би безмислени операции. Моя случай показва, че понякога проблема е дребен и не съвсем очевиден. Но повечето майстори са свикнали да действат по отработени схеми: няма масло отвън -> значи го гори -> гумички на клапани -> ако не основен ремонт ....
Айде успех.
Айде успех.
Re: Горене на масло - помощ
kimi F1 написа: карам с 10w40.
Сменял ли си маслото скоро? Ако да - с какво беш преди това?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”