странен проблем
-
stefan57
- Автомобил:
- Двигател:
странен проблем
Здравейте колеги,получе се много страно нещо,колата е голф3 афт мотор,на равен път доста натоварена предна дясна част започна силно да се тресе,имах чуството че мотора и колелото ще паднат,спрях огледах,дърпах, бутах, всичко си е на мястото,без луфтове и видими дефекти.Запалих и пак потеглих,колата прадължи да прави същите вибрации.Полека лека се прибрах,съмнявах се за каре или лагер на главината.Разглобих я и нищо видимо разбито няма,събрах я и всичко си нормално,вече съм минал към500км без проблем,все едно е нямало нищо.Ако накой е имал подобен проблем,нека го сподели
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Re: странен проблем
Аз,на дърта корса забравих да стегна болтовете на предна гума.Треска малко но не ми се спираше-после видех че два болта бяха изпаднали.
- metodiivanov
- Автомобил:
- Двигател:
Колега единственото за което се сещам е проблем в пътната настилка.По еднин от големите булеварди в пловдив всеки път когато мина имам чувството ,че съм спукал гума а настилката изглежда да е равна.Дано това да е бил проблема.
-
stefan57
- Автомобил:
- Двигател:
колега,това тресене не е от настилката,върнах се от 30км.път,не можех да продължа,дори се двоумях дали да не викам пътна помощ,но заради пустите пари рискувах и полека с 20/30км.скорост се прибрах,като през цялото време се чуваше нещо като стържене на ламарина на оборот,имах чуството че предпазната ламарина на диска стърже,и нещо като хър хър и колелото тресе яко,а на места чак двигатела подскачаше.Всичко разглобих полуоска,карета,лагера не го вадих защото му нямаше нещо и той е 10х км,сглобих я на ново все едно е нямало такъв проблем.
-
plammbata
- Автомобил:
- Двигател:
де не е имало нещо в граифера на гумата
Колега, аз преди време изпитвах подобен проблем - в обороти цялата кола се тресеше. Оказа се изпуснал тампон на двигателя. Това бе последното, което проверих - хвърли едно око.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
А спирачката?Апарат да се клати във водачите,да се е разхлабил
,накладки да са тропали?Промяна в звука като натиснеш?За гумата изобщо не се шегувам-беше ли стегната?Колега ако го откриеш сподели 

-
stefan57
- Автомобил:
- Двигател:
всичко си беше както трябва,аз за това си блъскам главата
и не мога да разбера от какво е било,сега не смея да карам бързо за да не се получи пак,но рана или късно ще се обади,съмнявам се във вътрешното каре да не прави нещо,защото на моменти двигаела направо подскачаше,но като го гледах всичко си е ок,
и не мога да разбера от какво е било,сега не смея да карам бързо за да не се получи пак,но рана или късно ще се обади,съмнявам се във вътрешното каре да не прави нещо,защото на моменти двигаела направо подскачаше,но като го гледах всичко си е ок,Re: странен проблем
аз имах голф2 както си карам изведнъж започна да тресе адски много,имах чувството че ще падне някое колело,след като я разглобих се оказа вътрешната гайка на чашата на амортесиора,онази кръглата с двата прореза,беше се разхлабила,стегнах я и пак газ,след няколко дни пак се разхлаби и я залепих с лепило против развиване,и си реших проблема.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”