:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

проблем - жабка GOLFIII-2 AIRBAGS ,Шум ИЗПУСКАТЕЛНИ ТРЪБИ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Svetilio
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

проблем - жабка GOLFIII-2 AIRBAGS ,Шум ИЗПУСКАТЕЛНИ ТРЪБИ

Мнениеот Svetilio » Нед 18 юни 2006 20:14

хммм, знам ,че ще кажете да ползвам търсачката....но и с нея не можах да открия отговор на въпроса :

КАК ДА СИ ОТВОРЯ ЖАБКАТА ? Проблема е в механизма, не в ключалката. Ключа си отключва, при което се освобождава само левия чоп , влизащ в халкичка на самата "врата".... отдясно обаче има същата халка и същия чоп - който не помръдва :roll: ...

става въпрос за ГОЛФ III с 2 airbags. Опитах да разглобя каквото мога - но видях само 2 винта /ляво+дясно/ - Някакви идеи?

Втория въпрос - нормално ли е след като се изгаси колата , да се чува чаткане на ламарина / през 5-10 сек за около 5-6 мин се чува характерен шум на изтиваща ламарина - идва откъм изпускателните колектори/. Карал съм доста време III-ка , но дизел и тя не шумеше така.... :?:
P.S. - двигателя е 1.6 - AFT , катализатора работи , на стенд всичко е ОК, в Юнитрейд на диагностиката казаха - карай си , нормално е това / но същото казаха и за неправилното отчитане на уреда за гориво - мести се на степени, не показва пълен резервоар- до 3/4 макс /решението било нов поплавак = 100+ лева :oops: /

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Нед 18 юни 2006 20:38

относно жабката - тя се сваля с винтове от вътре, но как да я отвориш незнам. и при мен след като спра се чува същото пукане, явно си е така.

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Нед 18 юни 2006 21:50

нормално е и при мен пука. :?

Потребителски аватар
astragt
Автомобил: b8 alltrack
Двигател:

Re: проблем - жабка GOLFIII-2 AIRBAGS ,Шум ИЗПУСКАТЕЛНИ ТРЪБ

Мнениеот astragt » Пон 19 юни 2006 8:45

И аз "пукам", има някаква ламарина около катализатора, май от нея идва, докато изстива.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”