Замяна на инсталация?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Замяна на инсталация?

Мнениеот PuShE_ » Нед 01 авг 2010 7:48

Здр колеги,след като се върна във Бг замислям един суап от 1.3 карб към 1.8 ПБ на голф 2,като смяната на двигателя е ясна,но идва големия :?: за инсталацията,ако някой по-запознат може по-подробно в какво се състой и каде са по-тънките моменти,имам една идея но не съм сигурен дали е правилната така че ако може по-запознатите да се изкажат ще съм много благодарен а тя се състои в следното-режат се кабелите на 1-2мм разстояние от буксите на бушониерата,като кабелите от всяка букса ще се омотаят с тиксо/изолирбанд и ще се надпише номера на буксата от която са изрязани,след като се прехвърли инсталацията на другата кола в обратен ред с нови кабелни обувчици ще се поставят на същото място,като старите обувчици ще се вадят една по една преди да се постави новата,за да не се объркат кабелите.И моля Ви без коментари що не идеш на сервиз,по-добре не се захващай-голям е х*й,чувал съм от познати че така се прави!!!Имам желание сам да си правя колата,уменията са под въпрос но никой не се е родил научен и вярвам че с ваша помощ ще успея,справих се с монтаж на хидравлика,мисля че и с това ще успея,ако някой колега от Варна или Търговище е по-в час и има желание да помогне няма да откажа и помощ.
Благодаря предварително на отзовалите се :да:

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Re: Замяна на инсталация?

Мнениеот Deo88 » Нед 01 авг 2010 7:58

Обърни се към "Сашобас" memberlist.php?mode=viewprofile&u=105906 Тои е от Търговище , и може би е запознат с тази дилема ...

Успех :да:

Потребителски аватар
PuShE_
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Нед 01 авг 2010 8:19

Че ще се допитвам за някой неща до него е ясно,но искам и аз малко знания да посъбера че няма да са излишни :applause:

Потребителски аватар
PuShE_
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Сря 04 авг 2010 8:02

:oops:

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Сря 04 авг 2010 8:09

Колега един въпрос само,имаш ли кола донор,или е като приказката за тигана на печката,а рибата която е още в морето.Вземи кола донор,после вместо да режеш по български,вземи и цялата ел.инсталация на двигателния отсек,щети тряба и таблото,защото този тип двигател е с МФА.Това означава много датчици и много кабели.По въпроса за буксите,всички си пасва на местата,ако искаш си ги номерирай с скица и с хартиено тиксо по номера,за компа е ясно,най голямата букса.Ако питаш мен,сваля цялата ел.иснатлация отпред и подменяя с твоята.Успех с начинанието :да:

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Сря 04 авг 2010 10:14

:да: И да не пропуснеш колега да вземеш резервоар с потопяема помпа и съответно инсталацията за нея.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Сря 04 авг 2010 10:40

Така далаверата е следната:
Вземаш цялата инсталация :idea:
НИКАКВО рязане на кабели :!: :!: :!:
Много важен момент за коя инсталация говорим Central Electric 1 или Central Electric 2 :?:
По принцип Engine Management-a е отделен сноп при CE2 (всички кабели по двигателя и запалването)
Не ти препоръчвам да режеш че да не плачеш после. Уточни със коя инсталация е твоят автомобил и със коя донора ако и двата автомобила са със еднаква инсталация тогава е Plug and Play :wink:
Central Elecric 2 дава повече възможности (екстри) :twisted:

Потребителски аватар
PuShE_
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Чет 05 авг 2010 19:00

така,имам цяла кола за донор-1.8 ПБ,колата на която ще се слага е със двигател 1.3 карбуратор,за резервоара и помпите е ясно,двигателя и той е измислен,остава само да вляза малко в час за инсталацията,кое,каде,как защо...и тем подобни

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”