Проблем с двигателя - тропане

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
miroslav_stoev
Автомобил:
Двигател:

Проблем с двигателя - тропане

Мнениеот miroslav_stoev » Чет 12 авг 2010 7:33

Здравейте , преди няколко дни си смених маслото и сега забелязвам ,че нещо ми тропа от към двигателя (колата е голф 2 1.3 карбуратор).Нямам и идея какво е , преди това не тропаше ,а карах с изгоряло масло (доста време) .Мисълта ми е да не се е прецакало нещо по двигателя или е възможно да е само от маслото (10В50)

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с двигателя - тропане

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 12 авг 2010 7:47

Колега, по това което казваш много трудно може някой да ти даде точен отговор освен да гадае!? Кога ти се получава тропането само когато палиш колата или само когато потегляш? От къде идва тропането?! ОТ дясната страна ли? Ако е от там или носач, или имаш проблем с някой тампон на двигателя! Обясни по-подробно за да може колегите да ти помогнат с каквото могат! Ако имаш проблем с окачването и сам може да провериш като вдигнеш една от двете гуми на крик, и почваш да проверяваш за лувтове, няма начин да не усетиш луфта ако има такъв.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Чет 12 авг 2010 11:48

miroslav_stoev написа:Здравейте , преди няколко дни си смених маслото и сега забелязвам ,че нещо ми тропа от към двигателя (колата е голф 2 1.3 карбуратор).Нямам и идея какво е , преди това не тропаше ,а карах с изгоряло масло (доста време) .Мисълта ми е да не се е прецакало нещо по двигателя или е възможно да е само от маслото (10В50)

Колега,много си разглезил моторя-карал си го с горяло масло.Пробвай сега да караш без масло-би трябвало да изчезне тропането...
Направо не знам какъв сериозен съвет да ти дам (горното е шега!)

Потребителски аватар
mityomk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mityomk » Чет 12 авг 2010 14:53

според мен са клапаните, маслото ти е "рядко" особено в тия жеги и то при вас, просто не дига достатъчно налягане и клапаните потропват, ако е така при високи обороти тропането трябва да изчезва или поне да затихва

miroslav_stoev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miroslav_stoev » Чет 12 авг 2010 15:14

Не е от окачването , от самият двигател е :)( Иначе наистина е разглезен -взех го с изгорялото масло , мой е от няколко месеца :Mr Green Fun ) и си тропа особенно сутрин и на място също се чува ,но като че ли като покарам позатихва ... Вълнува ме (понеже не разбирам от коли :oops: ) да не е нещо сериозно или мога да си го карам и така

Потребителски аватар
mityomk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mityomk » Чет 12 авг 2010 19:26

100%клапани питай някой дето има малко познания и да го чуе, иначе ако е това не е опасно

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”