и да се изнервяме допълнително - Благодаря предварително Та двигателя е АБФ, а проблема следния ...
Сменено е пластмасово съединение между маркучите и блока на двигателя! При смяната съответно изтече антифриз, след което е долят в разширителния съд. При пускането на двигателя, загрява 90 градуса работна температура, която не се задържа. Двигателя продължава да загрява до 100 градуса и ги подминава, което е ясно за всички, че не е нормално! При отваряне на капачката на разширителния съд, за да бъде долят още антифриз, охладителната течност излиза под високо налягане. Перката на радиатора не се включва, а при пипане на радиатора установявам, че не е топъл, което означава че охладителна течност не минава през него! Симптома е все едно тремостата не се отваря(това си е мое предположение). Автомобила е каран през деня и всичко си работеше нормално( дали за няколко часа се е прецакал термостата? - не мисля ).
Из темите четох, че охладителната система на VW се самообезвъздушава, но се съмянавам дали някъде не се е получила въздушна възглавница! Дали не е това проблема? Как мога да обезвъздуша охладителната система?
Има нещо, което не съм направил както трябва, но не се сещам къде съм сбъркал или какво може да не е наред.
Очаквам вашите предположения и съвети

Оказа се че имах въздух в системата. То самата система се обезвъздушава но при свялянето на цял маркуч явно повечето антифриз е изтекъл и въздухът е проникнал в системата. По-добре е да пробваш метода да долееш антифриз и да оставиш колата да поработи без капачка на разширителният съд, за да може да се обезвъздуши сама! Ако и така не стане, не се отказвай пробвай да разхлабиш маркуча който влиза в самото казанче и внимателно ще го подмъкенеш от казанчето като внимаваш да не се обгориш от антифриза, и щом почне антифриза леко да излиза от маркуча от казанчето трябва да излезят мехури за 1,2 секунди и веднага бутвааш пак леко подмъкнатият маркуч към казанчето и би трябвало проблема ти да се оправи! Докато не си сигурен че системата ти е убезвъздушена както трябва, не сменяй нищо по колата, щото всичко е вътрешно отделение! Желая ти късмет и дано оправиш проблема 
И след кратка консултация с един от форумните майстори това е възможната причина, той ми подсказа да опитам да го продухам с компресор, но това ще се случи утре, ако не се отпуши ще се наложи купуване на ново водно съединение и пак нови опити