Привет. Първо нека уточна, че не съм компетентен на подобна тематика.
Преди 2 седмици си взех VW Golf 3, 1994г, 1.6моно, 75к.с.
Проблема ми е следния, при завиване в ляв завой (горе долу на 30градуса волана) се чува свирене. По моя преценка, звука се чува от към предното ляво колело. Звука е подобен на този, който се чува при мокри или износени накладки. Отначало мислех, че самите накладки неотделят както трябва. От мнение (също на некомпетентни хора) разбрах, че имало някъква ламаринка, около оста на гумата, която се изкривявала и най-верорятно било от там. Но по-късно, този същия звук започна да се появява и при натискане на съединителя (преди педала да стигне крайно-долно положение). Сега като натискам плавно съединителя се чува едно виене, като в долно положение се чува най-силно. Съединителя определено вече стана по-твърд (говоря като сила нужна за сваляне на педала до крайно-долно положение). Нямам проблеми при тръгване, нито съм забелязал друга промяна. Колата поема добре, както и превключването между предавките става плавно.
Карам колата от 2 седмици без да е обслужена (само съм долял масло в двигателя). Тази неделя предстои обслужване.
Благодаря
Свирене около предното ляво колело.
- bobi_diesel
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Свирене около предното ляво колело.
махни скобите на маншоните и провери дали са гресирани каретата.ще ти трябват скоби и евентуално графитна грес.нека по-разбиращите да кажат.
- baobab007
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Свирене около предното ляво колело.
Добре дошъл в клуба!
На този етап е най-добре първо да си намериш личен лекар за "Голфа", т.е. майстор, на който вярваш и който ще ти я прави. След това "докторът" просто да й направи обстоен първоначален преглед. Така, както описваш нещата, виенето може да е от пластината, която играе ролята на лагер на притискателния диск, от лагер в скоростната кутия и т.н. Няма смисъл да налучкваш нещата по кола, с която още ни си свикнал. Късмет и много безаварийни километри!
На този етап е най-добре първо да си намериш личен лекар за "Голфа", т.е. майстор, на който вярваш и който ще ти я прави. След това "докторът" просто да й направи обстоен първоначален преглед. Така, както описваш нещата, виенето може да е от пластината, която играе ролята на лагер на притискателния диск, от лагер в скоростната кутия и т.н. Няма смисъл да налучкваш нещата по кола, с която още ни си свикнал. Късмет и много безаварийни километри!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”