голф 2 1.3 проблем
- alfonco147gta1
- Автомобил:
- Двигател:
голф 2 1.3 проблем
Здравейте колеги днес си купих голф2 и имам проблем, предишният собственик ми каза че харчел адски много 12-14 градско, колата е 1.3 инжекион мотора работи добре но мени обороти, човека каза че бил гледал дебитомер, ламбдата и температурен датчик, аз лично смених дист капачка, другото което ми направи впечатление е че като я изфорсирам чади черно като дизел, според мой приятели това означавало богата смес....иначе има други дребни проблеми със дръжките на вратите.....а и жилото на съединителя е за смяна. До сега съм карал само италянски талиги и имам известен опит, така че давайте идей какво да го правя.
колата си набира не се замисля работи добре , не е сменено маслото, мисля си че може да пуши черно от това.
колата си набира не се замисля работи добре , не е сменено маслото, мисля си че може да пуши черно от това.
-
miroslav_stoev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: голф 2 1.3 проблем
с дръжките и аз видях много проблеми смених около 4
накрая един колега от форума (на когото съм му много благодарен) ми каза ,че в е-бей има дръжки , които на външен вид са като 3-ковите,но са за 2-ка
купих си и заспаха
накрая един колега от форума (на когото съм му много благодарен) ми каза ,че в е-бей има дръжки , които на външен вид са като 3-ковите,но са за 2-ка - alfonco147gta1
- Автомобил:
- Двигател:
така колеги днес закарах колата на диагностика, диагностика какво ли не прави и накрая каза че компутара нещо се е сдухал така че сега си търсч компутар от 1.3 пълна инжекция ако някой има нека да свирка 0885146981
колега , двигателчето е много добро , но много трудно се диагностира! недей търси комп , а добър диагностик! повредата е малка но трябва да се открие по метода на диференциалната диагностика(поелементно),да се почистят всички "маси " свързващи елементите и т.н. Не си писал от дека си за да те препратим към човек! 
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
На гоуфу мотора е такъв като ми се прецка дебитомера пушеше черно бетер дизел и не работеше като хората. Този гоуф няма диагностичен конектор и няма какво да му закачиш така че кажи на "майстора" си за ходи да де гръмне. Най-добрият начин да се диагностицира е със принципа проба-грешка. Намираш някой дето кара същия и почвате 1 по 1.
Дебитомер,комп,датчици,помпи и така докато намерите причината.
Дебитомер,комп,датчици,помпи и така докато намерите причината.
- znainainai
TiL написа:За мененето на обороти може да е от дроселовата клапа. Черния пушек ако го вади при студен двигател е нормално...
Ква дроселова клапа там има само едно ключе нищо друго

- mityomk
- Автомобил:
- Двигател:
при този разход дебитомер или ламбда ама да се мерят от човек дето разбира, щот с диагностика наистина нестава NZ-а няма къде да го закачиш.При загрял мотор и леко форсиране мери на сигналния кабел на ламбдата и маса с мултицет - трябва да мени напрежениеот от 0 до 1 волт(0,2-0,8в)
- alfonco147gta1
- Автомобил:
- Двигател:
колеги колата я гледа доста добър диагностик и каза че ламбдата не реагира а иначе си работела мери я мери всичко по мотора закачи я на стенд и показателите бяха ужасни именно адски висок разход на гориво. иначе съм от софия кажете къде да я закарам да я погледне някой който наистина разбира. Пример аз карам алфа ромео и във софия има 2 човека който наистина разбират от алфи, търси се такъв майстор по голфовете.....
- mityomk
- Автомобил:
- Двигател:
нещо не те разбрах, ако е заминала ламбдата сменяй и с и готов,а майстори има във форума, не съм от София и не мога да те насоча конкретно, някой от София да те насочи
- alfonco147gta1
- Автомобил:
- Двигател:
някой знае ли оригиналният компютър за NZ мотора какъв е digijet или bocsh?
- znainainai
Digijet е типът на инжекциона а BOSCH е производител
И да компа на NZ е Bosch
И да компа на NZ е Bosch
- alfonco147gta1
- Автомобил:
- Двигател:
znainainai написа:Digijet е типът на инжекциона а BOSCH е производител![]()
![]()
![]()
И да компа на NZ е Bosch
а случайно да знаеш с кой номер е ? понеже си мился че комяютъра ми е сменян..
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
По ЕТКА излиза - 030 906 021К
- alfonco147gta1
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:По ЕТКА излиза - 030 906 021К
bosch или digijet?