проблем с датчиците за маслото!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
bgkalin
Автомобил:
Двигател:

проблем с датчиците за маслото!

Мнениеот bgkalin » Сря 11 авг 2010 21:37

:oops: Здравейте колеги! Имам следния проблем:Голфът ми е 1600куб.см.75конски сили.
Купих го миналата година от съседен град, като изминах 30-40км. разстояние и при превключване на 5предавка най вече, при достигане на 2100-2200 до към 2400-2500 оборота контролната лампа на таблото започва да мига и да пищи. Ходих при майстор и той каза, че е синият датчик-смених го, но продължава да ми прави същите неща.
Въпросът ми е: къде може да е проблема в другият /белият/ датчик или!

Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: проблем с датчиците за маслото!

Мнениеот koby » Чет 12 авг 2010 8:16

или някои от датчиците или има някъде оголен кабел и замасява

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Чет 12 авг 2010 8:42

Аз пък ще ти кажа смени си "майстора" тоя явно е виждал VW само на снимка. Синият датчик е за ниското налягане ( лампата докато запалиш ) после белият поема щафетата. Щом ти пищи зумера или белия датчик е засмяна или наистина има проблем. Ако при 2000об/мин няма минимум 2bar налягане пищи зумера :idea: Измери си налягането на маслото :idea:

alex26
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex26 » Чет 12 авг 2010 10:24

bgkalin написа::oops: Здравейте колеги! Имам следния проблем:Голфът ми е 1600куб.см.75конски сили.
Купих го миналата година от съседен град, като изминах 30-40км. разстояние и при превключване на 5предавка най вече, при достигане на 2100-2200 до към 2400-2500 оборота контролната лампа на таблото започва да мига и да пищи. Ходих при майстор и той каза, че е синият датчик-смених го, но продължава да ми прави същите неща.

Колега аз имам сащият проблем,но при моита почжа да пищи само като загрее до нормалната си температура на колата, и ми светка лампата за маслото и пищи зумера,смених датчиците и си е сащата работа , смених маслото, няма разлика-незнам вече какво да правя?

Потребителски аватар
tomata
Автомобил: VW Passat B5 Alhambra
Двигател: AWT AWC

Мнениеот tomata » Чет 12 авг 2010 10:36

При мене на шаран 2.0 115 кс течеше белият датчик за маслото и го смених, обаче ми бяха дали друг с по-ниско налягане и при 4000 оборота започваше да пищи зумера и светваше лампат на маслото, смених го с правилният и се оправи.

Потребителски аватар
mityomk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mityomk » Чет 12 авг 2010 15:13

по принцип датчиците не дефектират така лесно, възмовните проблеми са маслена помпа ,некачествено масло, лагери на вала, най-добре мерене на налягането на маслото

alex26
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex26 » Съб 14 авг 2010 13:36

bgkalin написа::oops: Здравейте колеги! Имам следния проблем:Голфът ми е 1600куб.см.75конски сили.

Колега, аз имах почти сащият проблем и го реших вече, парво премери налягането на маслото и ако при загрял двигател при 2000об ти е над два бара-дат4ик наи вероятно, при мен беше така и се оказа белият датчик над маследния филтар сменяш и няма пискане и светене!Но кофти е ако налягането е под 2 бара тогава вече почваш да тарсиш,скапано масло, маслена помпа, запушен маслен филтар и тн.!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”