Бързо загряване на двигателя
- cecogolfa
- Автомобил:
- Двигател:
Бързо загряване на двигателя
Значи моя проблем е че колата ми (голф3) вдига много бурзо градусите и постоянно стрелката стои между 105 - 110 градуса.Като включи перката свали на 105 градуса и после пак си вдига 110 градуса.Много ще съм ви благодарен ако някой ми помогне - благодаря предварително!!!! :!:
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=103575
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=35873
Термостат или темп датчик Колега
Теми бол 
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=35873
Термостат или темп датчик Колега
-
kabeleto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Бързо загряване на двигателя
cecogolfa написа:Значи моя проблем е че колата ми (голф3) вдига много бурзо градусите и постоянно стрелката стои между 105 - 110 градуса.Като включи перката свали на 105 градуса и после пак си вдига 110 градуса.Много ще съм ви благодарен ако някой ми помогне - благодаря предварително!!!!
При шурия случая бе че вобще немаше термостат,така я купи,греше и грееше докато не го пляснах по врата да му видим колата.
Оказа се докарана от италия без термостат.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
kabeleto написа:cecogolfa написа:Значи моя проблем е че колата ми (голф3) вдига много бурзо градусите и постоянно стрелката стои между 105 - 110 градуса.Като включи перката свали на 105 градуса и после пак си вдига 110 градуса.Много ще съм ви благодарен ако някой ми помогне - благодаря предварително!!!!
При шурия случая бе че вобще немаше термостат,така я купи,греше и грееше докато не го пляснах по врата да му видим колата.
Мисля ,че ако няма термостат не би трябвало да грее а напротив да не достига нормална работна температура.
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
rokera671 написа:kabeleto написа:cecogolfa написа:Значи моя проблем е че колата ми (голф3) вдига много бурзо градусите и постоянно стрелката стои между 105 - 110 градуса.Като включи перката свали на 105 градуса и после пак си вдига 110 градуса.Много ще съм ви благодарен ако някой ми помогне - благодаря предварително!!!!
Мисля ,че ако няма термостат не би трябвало да грее а напротив да не достига нормална работна температура.
да,така е,но когато има някакъв проблем с охладителната система ще загрява и без термостат,затова първо отстрани термостата,пробваи с друг датчик,даи перката накъсо да разбереш дали работят и двете степени на перката и ако всичко това е наред започваи да търсиш проблема в охл. система-евентуално запушване,недобре работеща водна пома,възух в системата(което е малко вероятно),може да имаш и проблем с гарнитурата на главата и оттам да грее,но требва да се пробери.....
-
bnick
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Имах подобен проблем с Б4. Включваше се перката на 105С и втора степен на 115С. Електричар с четец ми ги промени на 95С и 105С. Не се е налагало смяна на термостат или датчик.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
bnick написа:Имах подобен проблем с Б4. Включваше се перката на 105С и втора степен на 115С. Електричар с четец ми ги промени на 95С и 105С..
Как именно се прави това с четец?Според мене електричара ти е измамник.Или аз съм много тъп..
- cecogolfa
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема е отстранен, след като смених гарнитурата на главата и се оправи всичко 
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
bobocamaro написа:bnick написа:Имах подобен проблем с Б4. Включваше се перката на 105С и втора степен на 115С. Електричар с четец ми ги промени на 95С и 105С..
Как именно се прави това с четец?Според мене електричара ти е измамник.Или аз съм много тъп..
малко трудно ще стане с четец,я даи малко повече инфо
,този датчик на радиатора тогава за къв х.. е сложен?- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Виж да не ти е развален датчикът.
-
dikss
- Автомобил:
- Двигател:
Когато ти показва 110 градуса охладителната ти течност ври ли? Ако ври значи датчика ти е верен и трябва да търсиш проблема в термостата или водната помпа.....
-
theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Двата най-лесни теста без да сменяш нищо:
За термодатчик - слагаш термометър за течности (или някакъв по-читав ако имаш) в казанчето и сравняваш показанията с тези на стрелката.
За термостат - палиш колата студена. Имаш два големи маркуча - един под, един над радиатора. Горния маркуч стопя бързо, долния трябва да стопли на 85 градуса.
За термодатчик - слагаш термометър за течности (или някакъв по-читав ако имаш) в казанчето и сравняваш показанията с тези на стрелката.
За термостат - палиш колата студена. Имаш два големи маркуча - един под, един над радиатора. Горния маркуч стопя бързо, долния трябва да стопли на 85 градуса.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Извинявам се ,че ползвам темата на колегата ама за да не пускам нова.
Днес по магистралата със скорост 130 км температурата ми отиде на 110 гр. и закова там .По надолнището я пуснах на скорост без газ и се нормализира на 90.Нормално ли е това?Верно ,че е много горещо ама не би трябвало да минава 90 гр. и то по магистралата.
Благодаря!
ПП. Антифриза ми е повече концентрат.Може ли да оказва някакво влияние?
Днес по магистралата със скорост 130 км температурата ми отиде на 110 гр. и закова там .По надолнището я пуснах на скорост без газ и се нормализира на 90.Нормално ли е това?Верно ,че е много горещо ама не би трябвало да минава 90 гр. и то по магистралата.
Благодаря!
rokera671 написа:Извинявам се ,че ползвам темата на колегата ама за да не пускам нова.
Благодаря!
Определено оказва, потърси с търсачката, че е дълго за обяснение!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”