Задно окачване Голф 2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Tihon
Автомобил:
Двигател:

Задно окачване Голф 2

Мнениеот Tihon » Съб 12 юни 2004 13:47

Ситуацията е следната: колата е увиснала с 2 см отзад в сравнение с данни от каталог. Така си пристигна от Германия преди 2 години / а може и повече да е било, тогава само обърнах внимание, не съм я мерил/ Миналата година спуках амортисьор и смених всичко накуп -амортисьори /"Монро" сревиз "Полмо"/, пружини /пак там - някакви шведски завъртяно име/, тампони заден мост. Тогава я премериха и казаха че отпред /SACHS/ е наред, но отзад е с 2 см по ниска. Не че е нестабилна на завоите :) , но понякога си я товаря без жал, пък и не ме кефи като я погледна. Моделът е '90г Madison. Гледал съм документите преди митницата - от 91 до 97 е карана от немски хирург, от 97 до 2001 от бълдъзата му / "който има бълдъза...."/ след това е катастрофирала и е седяла близо година в автокъща и след това съм аз. Няма логика нито жената, нито докторът да са товарили окачването чак толкова, че да се скапе. Двигателят е запазен за км-те си.
Кажете къде могат да ми изработят тампони, които да си сложа над пружините, за да я дигна с 2 см? Или какво друго може да се провери?

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Re: Задно окачване Голф 2

Мнениеот Vlad777 » Съб 12 юни 2004 14:29

Tihon написа:Ситуацията е следната: колата е увиснала с 2 см отзад в сравнение с данни от каталог. Така си пристигна от Германия преди 2 години / а може и повече да е било, тогава само обърнах внимание, не съм я мерил/ Миналата година спуках амортисьор и смених всичко накуп -амортисьори /"Монро" сревиз "Полмо"/, пружини /пак там - някакви шведски завъртяно име/, тампони заден мост. Тогава я премериха и казаха че отпред /SACHS/ е наред, но отзад е с 2 см по ниска. Не че е нестабилна на завоите :) , но понякога си я товаря без жал, пък и не ме кефи като я погледна. Моделът е '90г Madison. Гледал съм документите преди митницата - от 91 до 97 е карана от немски хирург, от 97 до 2001 от бълдъзата му / "който има бълдъза...."/ след това е катастрофирала и е седяла близо година в автокъща и след това съм аз. Няма логика нито жената, нито докторът да са товарили окачването чак толкова, че да се скапе. Двигателят е запазен за км-те си.
Кажете къде могат да ми изработят тампони, които да си сложа над пружините, за да я дигна с 2 см? Или какво друго може да се провери?

Смени си пружините и отпред с по-къси примерно с 4 см, отрежи с 4 см предните амортисьори и си готов :lol:

Това в рамките на шегата - виждам, че не ти се иска. Наистина не мога да предположа по какъв начин може да се получи това. Да не би да са ти сложили по-къси пружини отзад? Височината на колата се регулира само от пружините, а евентуално и от чашките на амортисьорите където стъпват пружините. Някои слагат подложки под чашките за да повдигнат колата. Аз съм го виждал, но не се препоръчва. Амортисьорите нямат никакво значение.
Друго: с какви гуми си, защото от там също може да е станало така, но това е при разлка в размера на предните и задните.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Нед 13 юни 2004 12:22

Ако беше Опел щях да ти кажа, че ти е изгнила задницата и пружините са влезли в багажника ама си с Волксваген :D Очевидно проблемът ти не е в разликата в големините на предните и задните гуми а в пружините :roll: Или отзад е ниско, или отпред е високо :lol:
Та проблема явно си е в пружините, предните са си по-твърди заради по-голямата тежест, която поемат.Явно отзад не са ти сложили каквито трябва пружини.... :wink:

Потребителски аватар
koki_folza
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koki_folza » Пон 12 юни 2006 17:21

Колега проблемът ти може да се разреши много лесно само да имаш мерак за това . Поне при мен беше така . Нека да започнем от начало - най - голямата вероятност за падането надолу е не толкова товаренето ( не всички са като нас и товарят като невиждали ), колкото умората на материала и в резултат на нея идва омекването на пружините и тяхната височина , а новите пружини са меки защото са толкова стока . Аз разреших този проблем като свалих амортесьорите , избих чашката на пружината и подложихме под чашкта фтулка дълга 45мм. . След сглобяването останах очарован беше се повдигнал повече от очакваното . Бяха ми казвали , че колата ще стане нестабилна , но нищо такова , единствената разлика е че когато колата е празна вози малко по - твърдо ама малко . Ако искаш опитаи па , ако нети хареса свали фтулките , и голфа ти пак да бъде клекнал и резервоара пак да стърже по асфалта . След като аз я повдигнах масово в града почнахада се престрашават да ги повдигат . Аз направих фтулките от неръждавейка , ако е гарга да е рошава !

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 12 юни 2006 18:28

има и едни тампони, които се поставят на пружините - слагаш такива и си готов с височината.

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Пон 12 юни 2006 18:45

Оня хирурга да не е бил ветеринар?

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Пон 12 юни 2006 19:54

Баси изродите, изровихте тема от преди 2 години :D Та по темата, някои решават проблема с пружини от Заз :shock Чувал съм го от няколко места, но не гарантирам че става, защото не съм виждал пружини на ЗАЗ и дали изобщо има такива :?

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Вто 13 юни 2006 4:30

Слагай изодзаде едни пружини от джета и си готов.Аз на джетата сложих пасатови и сега колата има завидна стойка. :wink:мога да ти намеря пружини и при желание да ти ги монтирам :wink: поздрави

Потребителски аватар
pi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pi » Вто 13 юни 2006 8:43

musura написа:има и едни тампони, които се поставят на пружините - слагаш такива и си готов с височината.

колегата е прав но се наричат подложки, отиваш на симеон където има много магазини / или където продават авточасти / и искаш подложки за задни пружини, те са едни каучукови и има два размера, зависи колко ти е провиснала задницата, съвет от мен вземи по големия размер, всички таксита който са на метан карат с такива, понеже бутилките тежат към 60 кг. ако те интересува повече питай някой бакши. пък и цената е евтина за 20лв. си взимаш подложките още толкова за труд и си готов да бръмчиш с новата вирната задница :wink:

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Вто 13 юни 2006 10:19

pi написа:
musura написа:има и едни тампони, които се поставят на пружините - слагаш такива и си готов с височината.

колегата е прав но се наричат подложки, отиваш на симеон където има много магазини / или където продават авточасти / и искаш подложки за задни пружини, те са едни каучукови и има два размера, зависи колко ти е провиснала задницата, съвет от мен вземи по големия размер, всички таксита който са на метан карат с такива, понеже бутилките тежат към 60 кг. ако те интересува повече питай някой бакши. пък и цената е евтина за 20лв. си взимаш подложките още толкова за труд и си готов да бръмчиш с новата вирната задница :wink:

О.К. :wink: но тези подложки за VW са много дефицитни.Познавам много колеги по Симеон и лошото е,че ги няма

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Вто 13 юни 2006 21:00

Спортни пружини и стойката става супер иначе и подложки да сложиш ще е като бъги :wink: и след време пак ще потъни задницата защото пружините си омекват с времето.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”