Golf 3 GTI леко поклащане при сменяне на скорости

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
svedbg
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABF
Контакти:

Golf 3 GTI леко поклащане при сменяне на скорости

Мнениеот svedbg » Чет 02 сеп 2010 20:47

Имам странен проблем с голфа ми (Golf 3, 150коня, GTI 2.0)
Проблема е, че понякога като превключа 2-ра и 3-та скорост и пусна съединителя, колата леко се полюшва като лодка е mhihi . Ходих и прегледаха тампони на двигателя (наред са), ходовата част е перфектна и на компютъра не дава грешки. На какво може да се дължи. Преди време съединителя ми потъна на 2-3 пъти, но след като мина основна смяна на консумативи и масла, повече не е потъвал. Някакви идеи къде да се насоча да гледам и съответно, ако не го отстраня проблема, на какво може да се отрази негативно.

Потребителски аватар
Gencho87
Автомобил: VW Golf MK3 GT
Двигател: AEK 1.6 1995

Re: Golf 3 GTI леко поклащане при сменяне на скорости

Мнениеот Gencho87 » Чет 02 сеп 2010 20:52

Понеже при мен наблюдавам нещо подобно, но не същото ще следя за мненията.
При мен се получава някакво поклащане, много леко но го има като карам, колата е на скорост в движение и си дръпна крака от газта, става въпрос за градско каране.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 3 GTI леко поклащане при сменяне на скорости

Мнениеот mania » Пет 03 сеп 2010 11:02

Да ти кажа пак към съединител клони. Щом е в момента на превключване само той играе роля. Най-вероятно ти залепва диска и съединителят не отделя до край. На предишната ми кола (форд) го правеше подобно - като тръгвам на първа и натисна съединителя я усещах как се насилва да намаля скоростта, а като излезех от предавка (със значително усилие) всякъш се отпускаше и колата тръгваше по инерция. Тази диагноза ми дадоха, но я продадох преди да го оправя. Според мен е нещо такова но в по-ниска степен.
Успех!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”