Здравейте,
може ли да се сложи климатик на Golf 3, 1.4 моноинжекция? Досега като питах двама трима приятели и ми се изсмяха, че ми трябва нова кола. Обаче голфчето върви, само климатик няма. Има ли начин да си намеря отнякъде климатик и колко би излязло?

Климатик за Golf 3, 1.4
- Gencho87
- Автомобил: VW Golf MK3 GT
- Двигател: AEK 1.6 1995
Re: Климатик за Golf 3, 1.4
Здравей, може да се сложи, обаче като обем мотора е малък и много ще ти спъва колата. Аз съм с 1.6 пълна инжекция и като го пусна се усеща, особенно ако ти се наложи да изпревариш.
Все пак нека и други колеги да дадът съвет
Все пак нека и други колеги да дадът съвет

- pRo_4_LiFe
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Възможно е да се монтира климатик!Аз лично познавам колега, който е с 1.4 мотор и има климатик. За цената незнам, чувал съм нещо от порядъка на 500-600лв.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Може, ама зимата. Сега по специализираните сервизи имат достатъчно работа, та да се занимават с такава врътня.
Затова цената ще е височка. Като им намалее работата, може да ти обърнат внимание.
Ако Голфа не е нещо уникално, продай го и си купи с клима. Ако нямаш състезателни мераци, 1.4 си върви нормално с климатика. Карал съм Пунто 1.1 с клима, та Голфа...

Затова цената ще е височка. Като им намалее работата, може да ти обърнат внимание.
Ако Голфа не е нещо уникално, продай го и си купи с клима. Ако нямаш състезателни мераци, 1.4 си върви нормално с климатика. Карал съм Пунто 1.1 с клима, та Голфа...

- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Ще върви. Коли с доста по-малък обем имат клима, ако не си по спусканията няма да имаш проблеми. Най-много при някоя ситуация в извънградско да го спреш за да направиш някоя маневра, иначе не виждам проблем. Те климатиците на повечето тройки са вторично слагани в Италия. Въпросът е само да намериш хора, които разбират.
Само за цената не знам как стои въпросът - само пълненето е към 100 лв, ако има нещо за ремонтиране скача 200, затова не съм сигурен, че посочените 500, 600 лв от колегата ще са достатъчни. Предполагам зависи от климатика, нали и те са стари...
Само за цената не знам как стои въпросът - само пълненето е към 100 лв, ако има нещо за ремонтиране скача 200, затова не съм сигурен, че посочените 500, 600 лв от колегата ще са достатъчни. Предполагам зависи от климатика, нали и те са стари...
- ogogin
- Автомобил: Vw Golf MKV
- Двигател: BWA
Мен ми чудно при тези двигатели(ABD), от кой модел ще пасне климатика.. всмисъл компресора и т.н.
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
От същия с климатик. Всичко останало са импровизации с неясен изход. Няколко човека вече имат горчив опит с преправяне от един мотор на друг.
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
И от ABU ще стане без проблеми. Въпреки, че и той "умира" с климатик, за 1.4 - не знам... "Присаждането" не е чак толкова проста работа, има си доста врътня с дреболии /между уточняването размера на "пистара" до рязането и затапването на нишата под жабката има още доооста "занимавки"/ и гаранция, че ще работи после безпроблемно нямаш никаква...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”