Въпрос за волан???

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
driver
Автомобил: diesel
Двигател:

Въпрос за волан???

Мнениеот driver » Чет 18 ное 2004 9:09

Щях да си купувам спортен волан, но шлиците не станаха - самия отвор на воланчето е по-малък. Като огледах внимателно кормилния прът на колата ми видях, че допълнително има втулка с шлици с по-голям размер от този на пръта и на нея влиза оригиналния волан. Може ли да се избие по някъв начин тая втулка, защото като гледах вътрешния диаметър, спортното воланче май ще стане.
/Спортния волан е от ОПЕЛ???/ :?

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 18 ное 2004 10:22

втулката е новия размер на шлиците мисля след 92 някъде май а пръта е на старите шлици.
генерално от опел не стават шлиците-дори и на стария стандарт-правил съм на щос машина изцепки заради един спортен волан-невър агейн!
преди да правиш глупости-премери.
диаметър със зъба на шлиците.
диаметър без зъба
брой зъби
сравни ги с волана и ще видиш как е хавата...

Потребителски аватар
driver
Двигател:

Мнениеот driver » Чет 18 ное 2004 10:51

vaskoto1 написа:втулката е новия размер на шлиците мисля след 92 някъде май а пръта е на старите шлици.
генерално от опел не стават шлиците-дори и на стария стандарт-правил съм на щос машина изцепки заради един спортен волан-невър агейн!
преди да правиш глупости-премери.
диаметър със зъба на шлиците.
диаметър без зъба
брой зъби
сравни ги с волана и ще видиш как е хавата...

Благодаря! :D

GolfSynchro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Въпрос за волан???

Мнениеот GolfSynchro » Съб 20 ное 2004 14:43

[quote="driver"]Щях да си купувам спортен волан, но шлиците не станаха - самия отвор на воланчето е по-малък. Като огледах внимателно кормилния прът на колата ми видях, че допълнително има втулка с шлици с по-голям размер от този на пръта и на нея влиза =

Аз си взех спортен волан за Golf II с надеждата да стане на моя Golf.
Самия волан го пробвах на друг голф и там нямаше проблеми.
Обаче махането на тая втулка си е е.....ло м.....а. Пробвах със скоби, но ако си обърнал внимание скобата може да хване 1мм, демек не е проста работата :D

Мисълта ми беше - иди в някоя морга и пробвай волана на Golf без втулка и ако стане може да се присъдениш към мен в търсенето на начин да се разкара втулката.

Успех

Потребителски аватар
niki7878
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niki7878 » Нед 21 ное 2004 22:01

Въпросната втулка се маха само със специален инструмент, който за съжеление струва доста парички-128€
Иначе махането става с флекс,но многооооо внимателно щото иначе лошооооо. Друг начин за съжеление няма, или поне аз не успях да открия.
Колкото до това дето сте го замислили ЗАБРАВЕТЕ!!! тая втулка даржи конзолата с ключа за палене и заключващия механизъм на волана!!!!

GolfSynchro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GolfSynchro » Сря 24 ное 2004 9:20

niki127 написа: Колкото до това дето сте го замислили ЗАБРАВЕТЕ!!! тая втулка даржи конзолата с ключа за палене и заключващия механизъм на волана!!!!

.............................................
Това, че втулката държи конзолата на ключа за палене значи, че за да свалиш конзолата трябва да махнеш втулката(в нашия случай двете заедно). При свалено положение разделянето на двете втулки изглежда по-лесно изпълнимо, ОСОБЕНО за флекс варианта, които беше първия, който ми мина през главата, но мисълта флекс в купето не ме очарова:)

Как се сваля втулката при смяна на ключа за палене?
По-точно какви "изненади" да очакваме?

Поздрави

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пон 07 фев 2005 15:38

И аз се сблъсках с този проблем, наистина може ли да се махне тази втулка, за да се отреже с флекс, и как???

GolfSynchro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GolfSynchro » Пон 07 фев 2005 16:18

ACCELERATOR написа:И аз се сблъсках с този проблем, наистина може ли да се махне тази втулка, за да се отреже с флекс, и как???

Ш....ната втулка се оказя голяма беля. В събота/неделя ще съм в Пловдив и там в гаража ще се пробвам отново - замислил съм направа на приспобление за втулката.

Ако стане ще го "споделим"!!!

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пон 07 фев 2005 17:00

Дано да стане! Drunk
Пиши за резултата!

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пон 07 фев 2005 19:10

Защо ще я махте втулката, а не си вземете направо друг фланец. За Голф 2 са 2 вида вланците - единия е с по-голям диаметър, а другия с по-малък. Аз като си взимах волана се оказа че са ми дали с по-големия диаметър /точно това което ви трябва на вас май/, отидох да го сменям и се оказа че в момента нямат по-малките, но след известно време докараха и сега всичко е ОК.

GolfSynchro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GolfSynchro » Вто 08 фев 2005 11:03

niksisoft написа:Защо ще я махте втулката, а не си вземете направо друг фланец. За Голф 2 са 2 вида вланците - единия е с по-голям диаметър, а другия с по-малък. Аз като си взимах волана се оказа че са ми дали с по-големия диаметър /точно това което ви трябва на вас май/, отидох да го сменям и се оказа че в момента нямат по-малките, но след известно време докараха и сега всичко е ОК.

Защото си имал късмет!!! :D
Проблема е, че трябва да е МАХНЕ втулката, а не да се сложи. А волана е с малките шлици и би станал на твоя Голф, но не на моя и на колегата.

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Вто 08 фев 2005 11:13

ето въпросната втулка:
Изображение

Потребителски аватар
driver
Двигател:

Мнениеот driver » Вто 08 фев 2005 11:21

Точно за тва става въпрос!
Няма вадене, голямо блъскане я блъсках, с чук, секач не мърда. :x Накрая се отказах докато се съм счупил нещо. :?

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 08 фев 2005 15:06

Има вадене и Ваското1 знае как става, но е много пипкава работа и незнам дали би искал да се захване...

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Вто 08 фев 2005 15:17

Да, ако се вади - то е много трудно. Аз се опитвах също, но явно без специално приспособление няма да стане. Не знам дали ще се получи ако се реже направо, без да се маха, с ножовка... :roll:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”