1. Колата ми е с карбуратор от двигател HK модел 1985. Според картинката за настройване на CO има дадени два болта. Някой може ли да хвърли светлина за какво служи единият и другият? Натегнахме този, който е означен с B, другия не сме го пипали изобщо.

2. Кола с карбуратор от HK и мотор ABU. Гледаме показателите в изгорелите газове съответно на АБУ двигателя, а те са следните:

Интересното е тук, че стойностите зададени в различните графи и параметри някои от тях са точни цифри, други са в някакви граници. Давам за пример нивото на CO2 на ПХ го дават от 14.5 до 16%, ламбда я дават от 0.97 до 1.03, СО го дават максимално 0.5%, но HC ги дават точно определена стойност. Това ме озадачава. Стоя и си мисля, за да работи добре мотора, не трябва ли да се гони стойност около тази, а не да се търси задължително най-ниската? В случая говоря конкретно за HC. Тъй като в Аутодата не е обяснено подробно, моля, ако някой има идея дали мисля логично или не, нека сподели. Понеже днес след като ходих на диагностика и настройка успяхме да свалим въглеводородите до около 200 и малко, ама сега пък колата ми се струва "скопена" откъм вървеж на газ.