как ще стане моята идея.Голф 2.Благодаря.помощ за бутона на аварийните светлини
- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
помощ за бутона на аварийните светлини
Здравейте.Ще бъда кратък и надявам се ясен.(Бях пуснал тема за същата цел обаче неми помогна за това тук правя подобна тема http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=219055 )Искам като дам на задна скорост да се вкючат аварийните светлини,но незнам как.Надявах се да пусна + от датчика на задната към бутона на аварийните обаче при бутона има 8 кабела и е каша,нищо немога да разбера от този бутон кога кои кабели превключва - изключва каде пуска ток
как ще стане моята идея.Голф 2.Благодаря.
как ще стане моята идея.Голф 2.Благодаря.- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
Re: помощ за бутона на аварийните светлини
Здравей. Само с кабела от + на задния ход няма как да стане. Може и без цитираното устройство в другата ти тема. Най-лесно е с едно 12 Волта реле с две контактни групи. Единствено няма да ти мига лампата която е в самия бутон. Но това не е толкова важно. Начертал съм ти схема кое къде да свържеш. Мисля, че ще работи така. Ако не можеш да намериш такова реле, може с две обикновени с по един контакт, като намотките им се връзват паралелно. Ето схемата:
- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
колега ти искаш да ми кажеш,че като релето е задействано ще пуска ток от 5 към 7 и 8 ? правилно ли съм разчел схемата.
да,това иска да ти каже колегата.може да стане и с едно реле и диоди на изходите към светлините.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”