колеги сложих чип и колата вече не пали
- toshko160
- Автомобил: mk3
- Двигател: 1.6 AFT
колеги сложих чип и колата вече не пали
колеги днес си сложих чип и като завартях да паля пове4е не запали нито с стария 4ип нито с новия какжо да правя
- moncho8920
- Автомобил:
- Двигател:
Re: колеги сложих чип и колата вече не пали
Пребии човека от който си взел чипа...
Сега сериозно, каква е колата, код на мотора, чипа от каде е с каква цел си го слагал, и колко пари те изклатиха за тая простотия. Може да е изгорял компютъра... има ли някакви индикации по таблото... дай инфирмация
Сега сериозно, каква е колата, код на мотора, чипа от каде е с каква цел си го слагал, и колко пари те изклатиха за тая простотия. Може да е изгорял компютъра... има ли някакви индикации по таблото... дай инфирмация
- toshko160
ами колата е голфче абф 2000 16 за сега не искам да казвам от къде съм взел чипа защото аз може да съм направил нещо за това питам дали на някои му се е случвало сложих го за да тръгне малко в ниските че хич го няма.казаха ми че понякога компа искал някакви настроики след чипосването
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Посоката на чипа спази ли я?
- toshko160
Vento написа:Посоката на чипа спази ли я?
ами не видях да има посока после го обръщах и сстария слагах и пак не пали сложих от друг абф комп. само препалва ако ми е изгорял каква е процедурата
Разкачи акумулатора за 5-10 мин. и пробвай да зпалиш. Ако е наситина не е спазена посоката може да има кофти последици
- toshko160
SHPER написа:Разкачи акумулатора за 5-10 мин. и пробвай да зпалиш. Ако е наситина не е спазена посоката може да има кофти последици
нали ви казвам с друг комп. препалва някои ми каза че мойело да се е разбъркал нещо и трябжа да се настрои.А тези кофти последици оправят ли се или нов комп.
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Със друг комп само препалва заради имобилаизера.А за последиците и отстраняването им се консултираи с някои които се занимава с чипосване(напр. колегата brezel)има и други из форума.
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
toshko160 написа:Vento написа:Посоката на чипа спази ли я?
ами не видях да има посока после го обръщах и сстария слагах и пак не пали сложих от друг абф комп. само препалва ако ми е изгорял каква е процедурата
Не се интересувам от "чипосване",но поради естеството на образованието и работата ми ,просто съм изумен от хорското невежество.."обръщал го бил..",то това е тръба за кенеф
Колега, имаш ли имобилайзер.Не е трябвало да обръщаш чипа.Сега може да си я докарал до там че нито твоя нито тунинг чипа да работят
Ако пали и веднага гасне е от имото.Това се оправя лесно.Но ако нямащ иммо тогава е лошо.Поздрави 

- toshko160
Bioside написа:Колега, имаш ли имобилайзер.Не е трябвало да обръщаш чипа.Сега може да си я докарал до там че нито твоя нито тунинг чипа да работятАко пали и веднага гасне е от имото.Това се оправя лесно.Но ако нямащ иммо тогава е лошо.Поздрави
нямам имо. с друг комп пали и гасне с моя нищо.
поздрави
Пали и гасне защото имаш иммо
Отвори твоя ключ.Ако има една малка ампулка на която пише Филипс пиши ще се опитам да ти помогна.Лошо е че не иска вообще да запали с твоя комп.Май ще търсиш нов или в най добрия случай нов чип 

-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Тоше,виж дали има нещо като пластмасов ринг около патрона за ключа,ако има-значи все пак има ИМО.За това питат колегите,или пък компа с който пробаш е с ИМО.,пък твойта няма как да го "обслужи"...
- toshko160
Re: колеги сложих чип и колата вече не пали ЗА ТРИЕНЕ
изгорил съм компа като съм сменял чипа и сега чакам да вида дали може да го излекуват или ще трябжа нов да т1рся
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”