Какъв е реда на включване на термошалтера на радиатора?
Какъв е реда на включване на термошалтера на радиатора?
Колата е Голф 2 ТД с кулер. Дават го да се включва на 95 и изкл. на 85/ да се вкл. на 102 и да изкл. на 92. Интересувам се кой кръг трябва да се задейства първо, и въобще какъв е цикъла на редуване. Мисля, че и перката трябва да се върти по-силно.
Re: Какъв е реда на включване на термошалтера на радиатора?
Това не са ли градусите за двете степени на перката
Първо се включва 1-ва степен и след това 2-ра ако не успее да охлади ситемата.Това е!
Първо се включва 1-ва степен и след това 2-ра ако не успее да охлади ситемата.Това е!
Това ясно, колега. Интересува ме наведнъж ли се включват или първо едната, охлажда системата и после достига до по големия градус и охлажда втори път.
Колегата го е написал когато стигне 95 градуса мисля беше се пуска първата степен, при тази степен перката на вентилатора се върти с по-ниски обороти.
Ако не успее да охлади и температурата продължи да се покачва, датчика отчита това и включва втората степен, по-бързата.
Ако не успее да охлади и температурата продължи да се покачва, датчика отчита това и включва втората степен, по-бързата.
velinsl написа:Колегата го е написал когато стигне 95 градуса мисля беше се пуска първата степен, при тази степен перката на вентилатора се върти с по-ниски обороти.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”