Въпросчета относно голфчето

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
popov1300
Автомобил:
Двигател:

Въпросчета относно голфчето

Мнениеот popov1300 » Пет 27 авг 2010 15:36

Здравейте фенове на фолксваген и по точно на голф дано темата да ми е в правилния раздел:?.Значи решил съм твърдо да си взимам голф 3 и искам да ви попитам да ми кажете нещо повече за тази кола смисъл какво(кое) да гледам когато купувам голф 3-ка. Кои са слабите места на тази кола. Другият ми въпрос е има модели с едно и дву секционни фарове кое е по добре да избера. Другото което се чудя е двигателя решил съм да е бензин-газ кой мотор е по добре да избера смисъл нещо средно между вървене и разход-1,6л или 1,8л. Благодаря предварително на всички отзовали се. :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпросчета относно голфчето

Мнениеот mania » Пет 27 авг 2010 16:31

Поздравления за правилния избор ;)
Относно фаровете - до колкото знам двусекционните са по-добри. Светлината за дългите е отделена в другата секция. Освен това са по-красиви (според мен).
Аз имам правило - кола на ФВ се взема от 1.8 нагоре. Не карам на газ и не знам как стои въпросът с газифицирането, но по-големият двигател е по-пъргав и здрав.
Иначе те нсъветвам да гледаш за коли, произведени 96,7 година, тогава приключват производството на Г3 и са отстранени максимален брой от "детските болести" на модела. А и възможността да намериш запазен е ужким по-голяма.
За разхода - всички папат ;) Какъвто и да вземеш, ако караш в голям град под 9 градско на бензин трудно ще го смъкнеш. Аз на моето ГТИ 2.0 му правя и по разход 8, но като изляза вечер на разходка. При динамично градско каране е невъзможно. За газ нз.
Това е, което се сещам. Успех!

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Пет 27 авг 2010 17:15

наи важното за една кола е да е поддържана добре и да е запазена,оттам нататък другото е късмет може да вземеш и наи-калпавия мотор,но като всичко е "пипано" навреме да е 100 пъти по-добър и от наи-сполучливия за модела!Все пак коворим за минимум 13 год. автомобил........

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Пет 27 авг 2010 18:57

Колега, кажи с какви пари разполагаш.
Зависи колко с иотделил, може да има хляб и за четворка.

gti---
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gti--- » Пет 27 авг 2010 20:35

твоя мотор е 2.0 115 коня
Харчи като 1.6-1.8 зависи как го караш :)
върви прилично и
Има хубави спирачки 280 мм дискове и отзаде дискове голяма разлика в спирането :)
на 1 приятел му турих газ на мотора па снеговото чобанско каране даваше 11 в града и въреше доста смея да кажа повече от колко на бенз :)
а за извън града е според скоростите
Моето гти 112 коня извънграда сас 100 км 2500 оборота 6 газ :)

popov1300
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот popov1300 » Пет 27 авг 2010 21:02

Еми за пари какво да ви кажа до към 2000лв ще дам сега карам вартбург 1,3 с двигател на фолксваген където е и просто няма части за тез коли а пък и не е същото все пак варбурга е стар. Та мисълта ми е да си събера парите и да си взема моя си лична кола по добра от варбурга. Искам нещо икономично защото аз ще я поддържам ще плащам данъци и т.н. Вие ме насочихте към двигател 1,8л и ще потърся. Искам също да попитам как са горе доло цените на частите на голфа защото съм чул че са евтини но не съм купувал и не зная. Благодаря още веднъж на всички когато си взема колата ще ви я покажа задължително а и може да дойда на някоя клубна среща но това с течение на времето. :bowdown :wink:

gti---
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gti--- » Съб 28 авг 2010 12:20

Toва е само недостатъка на гти-я че е 115 коня и данакъа е от 100 нагое... разликата в данъците е :
до 100 коня некво скромно 20-30 лева
над 100 коня + 100 лева :)

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Съб 28 авг 2010 12:36

Още един глас за 1800 куб.см.
Отговаря на всички твои изисквания.Има модели с доста екстрички -клима , въздушни възглавници,ел.пакет-и , по - добри салони.
Просто не взимай първото , което си видял ,а разгредай хубаво.
Частите са поносими и този мотор се газифицира идеално и икономично.Отделно евтин данък.

Потребителски аватар
xaxo666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xaxo666 » Съб 28 авг 2010 21:00

Още Един глас за 1.8ми 90к.с. има и 1.8 75к.с. Предимството според мен е по ниският данък лесното газифициране 350лв. е нова газова уредба с гаранция добре върви евтини части.

paradoxkc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paradoxkc » Съб 28 авг 2010 21:26

и според мен 1.8 90к.с. или 75к.с. това са най-здравите двигатели,аз съм с 1.8 75к.с AAZ мотор и съм доволен.

popov1300
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот popov1300 » Съб 28 авг 2010 21:55

Благодаря ви ще търся и няма да се впускам в първата която видя. Определено ще е 1,8л двигател. love.vwcluborg love.vw

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 28 авг 2010 22:13

popov1300 написа:Благодаря ви ще търся и няма да се впускам в първата която видя. Определено ще е 1,8л двигател. love.vwcluborg love.vw

Здрасти приятел. Виждам че си се насочил към 1,8 мотор! Имай на предвид че за тези пари 97 година няма как да намериш, но всичко е късмет! Когато дойде деня да взимаш кола, закарай някой приятел който разбира от коли и да дойде с теб! За всеки случай нека сте повече хора защото има неща който сам неможеш да видиш!
Слаби места всяка кола си има! Особено кола над 10 години без ръжди много рядко се намира! Особено ако е внос от Австрия или Германия! По-добре когато харесаш колата я закарай на сервиз да я погледнат отдоло (пода) дали не е тръгнал, щото отдоло има много тампони който след време се разлагат от водата и падат и от там загнива! Също така при по старите модели 94, год праговете са тръгнали, най-вече симптома е точно стената на която опира крика, или е подгъната или я няма! От личен опит ти го казвам и при мен е така! Друго което може да загледаш ако имаш възможност е да свалиш задната брония и там се крият изненади на 100% Но най-важното е двигателя да работи както трябва! Ако харесаната кола от теб, маслото и е сменяно скоро бъди сигурен че има добавки, по-добре подмини тази кола, 100% има проблем я чукане я нещо друго което ще откриеш много по-късно! Желая ти късмет! И дано откриеш това което търсиш :да:

popov1300
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот popov1300 » Съб 28 авг 2010 22:52

IceHeart написа:
popov1300 написа:Благодаря ви ще търся и няма да се впускам в първата която видя. Определено ще е 1,8л двигател. love.vwcluborg love.vw

Здрасти приятел. Виждам че си се насочил към 1,8 мотор! Имай на предвид че за тези пари 97 година няма как да намериш, но всичко е късмет! Когато дойде деня да взимаш кола, закарай някой приятел който разбира от коли и да дойде с теб! За всеки случай нека сте повече хора защото има неща който сам неможеш да видиш!
Слаби места всяка кола си има! Особено кола над 10 години без ръжди много рядко се намира! Особено ако е внос от Австрия или Германия! По-добре когато харесаш колата я закарай на сервиз да я погледнат отдоло (пода) дали не е тръгнал, щото отдоло има много тампони който след време се разлагат от водата и падат и от там загнива! Също така при по старите модели 94, год праговете са тръгнали, най-вече симптома е точно стената на която опира крика, или е подгъната или я няма! От личен опит ти го казвам и при мен е така! Друго което може да загледаш ако имаш възможност е да свалиш задната брония и там се крият изненади на 100% Но най-важното е двигателя да работи както трябва! Ако харесаната кола от теб, маслото и е сменяно скоро бъди сигурен че има добавки, по-добре подмини тази кола, 100% има проблем я чукане я нещо друго което ще откриеш много по-късно! Желая ти късмет! И дано откриеш това което търсиш :да:
8) Дано да открия това което търся знам че 97 година за тез пари няма да намеря и по старичка може. Това е полезен съвет за маслото благодаря ще гледам ще забера и няколко човека с мен но на всяка цена ще гледам да я закарам в сервиз за да си кажат мнението а какво имаш предвид задната броня да не би да гният голфовете там? Ще гледам да не е нов внос че доста скъпо ще ми излезе като започна да оправям документите.

Потребителски аватар
the_red_camel
Автомобил: Skoda Roomster 1.6 16V 105hp
Двигател: BTS

Мнениеот the_red_camel » Съб 28 авг 2010 23:35

1.8 моно инжекция е най-добрият мотор на фолксваген просто е създаден за купето на голф 3 :P успех :)

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Съб 28 авг 2010 23:51

И според мен 2000 с амалко малко за кола 97 година. Ако можеш да вдигнеш до 3000 вече предполагам ще има избор.
Относно данъка на ГТИто подкрепям - малко над 100 лв. Другото... каквото намерииш. Но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО я гледай на майстор преди да я купиш. Професионабното око е най-важно.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”