Скоростна кутия

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Kosiosteff
Автомобил:
Двигател:

Скоростна кутия

Мнениеот Kosiosteff » Съб 28 авг 2010 22:55

Здравейте, колеги. Пак проблем с Голфа. Колата е Golf 3 1.6MI 1994 ABU. Отиде ми скоростната кутия. Купих втора ръка от Италианеца за 200 кинта. Oтидох на майстора връчих му я и той я пробва не ставала та ме върна за друга. Взех друга тази вече беше уж добра и той я сложи. Дoбре ама сега се получава следния проблем: кутията май е от Поло, това добре, обаче имам следния проблем: Включвам 1,2,3,4,5 всичко е 6 обаче след като включа задна, след това не мога да включа нито една от другите скорости. Трябва да бутна лоста в най-дясно положение, нещо като че се освобождава, лост ли щанга ли и аз не знам какво и после вече може да се превключват другите скорости. Казах на моя майстор а той каза че имало някакъв водач, който регулирал хода на лоста, ама съм го нямал и преди да сменя кутията с тази разлика че такъв проблем със старата кутия нямах. Моля за помощ и съвет има ли такъв водач или няма и мога ли да оправя проблема по някакъв начин. Знам само че на лоста, който излиза от самата скоростна кутия, към който се закрепя щангата на лоста за скоростите има две дупки:едната е по-напред другата по-назад. Има ли значение на коя ще се захване щангата или не. Моля за помощ и отговор и Благодаря предварително.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Re: Скоростна кутия

Мнениеот mania » Съб 28 авг 2010 23:08

Здравей, колега!
За съжаление не мога да ти дам отговор по конкретния въпрос. Върти ми се в глават анещо друго: Преди месец някъде моето ГТИ счупи скорости. Както знаем няма голяма разлика между скоростните кутии на Г3. Та воята нова/стара беше 450 лв и пак не е перфектна - прехърква чат-пат и втора и четвърта влизат някак странно. Та мисълта ми е тоя образ да не те е метнал с кутия за 200 лв? Все пак макар и стара си е доста скъп компонент.
Ще следя темата ти. Успех!

Kosiosteff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kosiosteff » Съб 28 авг 2010 23:17

Благодаря колега. Дано да мога да оправя проблема. По думите на майстора имало нещо като планка, която регулира положението на лоста и можело да се набави, но аз обиколих 5 автоморги и никоя няма въпросната част. Не съм пробвал по магазините за нови авточасти но незнам дали ще има подобно нещо.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Съб 28 авг 2010 23:25

Добре де, майсторът ти не може ли да потърси? Моят ми я намери за 1 ден. И то хубавото беше, че ако нещо не стане се връща обратно. Питай го.
За съжаление си от друг град и не мога да те пратя при моя - разбира си от работата. Съветът ми е да го питаш да напави нещо по въпроса. След като с това се занимава има връзки.

Kosiosteff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kosiosteff » Съб 28 авг 2010 23:32

Майсторът ми само чакаше да му занеса кутията. Няма връзки никъде. Не можел да намери часта и това е. Ако трябва и в Пловдив ще дойда при твоя майстор стига да има разрешение на проблема.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Съб 28 авг 2010 23:45

Не знам човек, трябва да се ходи. Ако искаш пробвай някой специализиран за скорости, из София сигурно има много. А и чета, че форумните майстори са добри. Не съм имал честта да работя с някой от тях за сега, но ак осе разберете ще се види работата.

Kosiosteff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kosiosteff » Съб 28 авг 2010 23:50

Да може би си прав. Сега в понеделник ще ида при един друг майстор пък ще видим, дано да оправим нещата.

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Нед 29 авг 2010 11:44

То за GTI скоростната кутия е много скъпа по принцип и аз моята я взех за 350.
Обаче аз имам и една двойка 1.6 на нея скоростите и струваха 200 лв. от италянеца пак и са ми перфектни.
Колега Kosiosteff вие като я взехте кутията сменихте ли и всички компоненти (лагер, тапи, семеринг и масло)?
А иначе магазин в който продават скорости има на Симеон като търсих за моето ГТИ точно за АБУ ми дадоха от този магазин за 180 лв. Не мога да се сетя точния адрес :oops: .

Kosiosteff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kosiosteff » Нед 29 авг 2010 17:52

Маслото е сменено, лагера е сменен, утре сменям семеринг на водача и гарнитура на капака на скоростната кутия.

Kosiosteff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kosiosteff » Нед 29 авг 2010 17:55

И колега Pavcho2 за всички скорости ли плати 180 лв. И ако можеш да се сетиш горе долу къде се намира магазина? :mrgreen:

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Нед 29 авг 2010 23:24

За адреса на магазина ще попитам утре и ще пиша - около 12 часа. (тва утре е днеска)
На тройката ГТИ то ми дадох 350 лв. (като бях намерил за АБУ за 180 но те не стават).
На двойката 1.6 200 лв. от италянеца.
Ако можеш да забавиш смяната за да не се вкарваш в излишни разходи ще е най-добре. :beer

Kosiosteff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kosiosteff » Пон 30 авг 2010 15:07

Сега си идвам от ремонт. Така, първо капака на самата скоростна кутия, който е при 5-та скорост го свалихме. Майстора видя че е крив (ударен на 2 места) за щастие гарнитурата на капака е в отлично състояние. Та смени семеринга на водача, изправи капака, затвори кутията и наля ново трансмисионно масло (около 3200-3300 отиде) за да се напълни. И след това пипна нещо там където се свързва скоростния лост за самата скоростна кутия и сега няма нужда след задна да бутам лоста в най-крайна дясна позиция за да мога да превключвам останалите скорости, което беше другия проблем. Та след всичко казано до тук и ходене около 3-4 дена по майстори сега мисля че всичко е наред ама не го казвам със сигурност :mrgreen: .Ще я покарам още 2-3 дена и тогава ще видя и ще кажа със сигурност.

Kosiosteff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kosiosteff » Съб 11 сеп 2010 19:47

Здравейте на всички колеги. За сега нямам вече проблеми с Голфчето по темата. Мисля да е това. Всичко е наред със скоростите, върви добре и общо взето това е. Благодаря на всички колеги. :D

Потребителски аватар
Bobcho_82
Автомобил: Golf 2
Двигател: GU+

Мнениеот Bobcho_82 » Съб 11 сеп 2010 21:51

Kosiosteff написа:.......и наля ново трансмисионно масло (около 3200-3300 отиде) за да се напълни......

Колега тези 3литра масло на свалена кутия ли ги сипахте? Защото попринцип до пропката за наливане кутията събира точно 2 литра! :deal

ji4kata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ji4kata » Нед 12 сеп 2010 0:42

Кутията на ABU мотра е тип 085 и точно тази кутия събира към 3.3литра докато протече от пробката :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”