Здравейте колеги! За части от секундата се получи контакт с обърнати клеми на акумулатора. Появи се малка искра върху тях и видимо нищо друго. След гафа колата си запали. Сега обаче забелязах, че при спрян контакт, (изваден ключ от таблото), ел. стъклата си действат. Някакви идеи къде да търся пораженията? Възможно ли е да има и нещо друго, за което още не знам?
Благодаря ви!
Поражения след обърнати клеми на акумулатор
- Namesata
- Автомобил: VW PASSAT USA
- Двигател: KR 16V 9A
Re: Поражения след обърнати клеми на акумулатор
ми моите си работят до като не заключа колата 
Колата е Венто 1.9 TDI 1996г. При мен преди не работеха. Като изключа от контакт и стъклата спират да работят от копчетата. Само при заключване с алармата ако са били оставени спуснати се вдигат. Затова знам, че е от инцидента с клемите. Къде да гледам за изгорели бушони, датчици или каквито се водят там?
- KRASUGATA
- Автомобил:
- Двигател:
А преди нямаше ли го това, или просто не си забелязал?
И мойте работят на изваден ключ.
И мойте работят на изваден ключ.
Със сигурност не беше така. Налагало ми се е да подавам контакт, за да затворя забравен прозорец (то нали само предните са ми ел.).
- Gencho87
- Автомобил: VW Golf MK3 GT
- Двигател: AEK 1.6 1995
Просто не си обърнал внимание досега. При мен ако дам на контакт и след това дори при изваден ключ стъклата са активни при положение, че някоя врата или багажника НЕ са отворени, но за определено време(не съм го засичал, нещо от сорта на 5 или 10 мин) след това се деактивират, за да можеш да ги ползваш отново трябва да подадеш контакт. Няма от какво да се притеснявеаш. Утре ще засека колко е времето на Stand by на джамовете 

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Gencho87 написа:Просто не си обърнал внимание досега. При мен ако дам на контакт и след това дори при изваден ключ стъклата са активни при положение, че някоя врата или багажника НЕ са отворени, но за определено време(не съм го засичал, нещо от сорта на 5 или 10 мин) след това се деактивират ....
И при мен е така , ако няма друго - карай и си свиркай
- TURL
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
- Контакти:
при мен стъклата при изгасена кола работят 30 секунди след натискане на бутона на шофьорската врата 
Благодаря на всички отзовали се! ПРАВИ СТЕ! При изваден ключ има някакво време, при което стъклата продължават да са активни. Когато съм се опитвал да ги задействам, вече е била отваряна врата и от там- заблудата. След гафа с обърнатите клеми, очаквах да има нещо нередно по колата и затова набедих стъклата, тъй като това беше първото нещо, което ми се стори подозрително. Дано съм имал късмет и да се размине без поражения. Поздрави!
- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
не се притеснявай за поражения, при последното ми такова объркване само ми гръмна бушона за усилвателя
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
в модула на стъклата има кондензатор които се зарежда и известно време "държи" стъклата,но не при всички модели е тъи,при някои за да се движат стъклата е нужен"контакт"! това че докъто отвориш вратата дотогава работят и стъклата и подобни са пълни глупости!!!
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
nikolai_an написа:... това че докъто отвориш вратата дотогава работят и стъклата и подобни са пълни глупости!!!
Но факт , че ако отвориш - вече не работят
- Bat_Van4o
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема с ел стъллата на тея автомобили е всеобщ..Къде ще се накъса жило, къде машинка ще се повреди.Винаги излиза нещо.Аз например задния ляв прозорец понякога не мога да го свалям от таблото, а само от вратата
След известно време се оправя, след това пак не може и така...Не знам от какво може да е..
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Сигурно е от копчето на таблото. Може да не прави хубав контакт.
- Bat_Van4o
- Автомобил:
- Двигател:
Как се оправя това 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”