Напречни гредички на купето......може ли без тях?
- silver bird
- Автомобил: Golf - Rover
- Двигател: 1.8 ABC - 400tdi
Напречни гредички на купето......може ли без тях?
Здравейте!След смяна на гъвкава връзка на изпускателната система на голф 3 изпускателната тръба започна да се допира в една от двете малки напречни гредички,които са поставени отдолу на купето.Някой знае ли,какво роля играят те и дали е пречка да махна едната(дали по някакъв начин не играят ролята на "спънки")?Едната и без това почети се е откъснала след,като се е ударила в нещо високо по пътя.
Re: Напречни гредички на купето......може ли без тях?
Всичко може ,но не е редно.Няма начин да не могат да се напаснат тръбите.
- Beat
- Автомобил:
- Двигател:
махаи ги ,иначе пазят трьбите ,ако се откачат да не се забият в земята и да ти напраят голям панаир
- silver bird
Ако задачата им е само да пазят тръбите да не паднат при ивентуално откачане значи може спокойно да махна едната ,която ми пречи.
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
махаи вече 5 год съм без тях и няма проблеми 

-
myrshavija
- Автомобил:
- Двигател:
Забавно - заради некадърна смяна на част от изпускателната система, нека махнем разни неща по колата!
Аз имах подобен казус преди няколко месеца - сменихме гърне и мека връзка на колата не жена ми и започна да тропа по купето. Изпратих я обратно при "майстора" да си оправи "майсторлъка" и докато не спре да тропа да не си тръгва. А може би трябваше да изрежа тази чат от купето, в която тропаше гърнето?
Аз имах подобен казус преди няколко месеца - сменихме гърне и мека връзка на колата не жена ми и започна да тропа по купето. Изпратих я обратно при "майстора" да си оправи "майсторлъка" и докато не спре да тропа да не си тръгва. А може би трябваше да изрежа тази чат от купето, в която тропаше гърнето?

- silver bird
Много добре си направил,че си върнал колата при майстора,но аз използвам колата постоянно и ми е малко трудно да я оставя пак,а и за да ми влезе накрайника на крайното гърне в бронята трябва малко въображение и майсторлък за да се напаснат всички части от изпускателната система.Все пак пернишкия тунинг изисква малко въображение 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”