Проблем със скоростната кутия

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
bats
Автомобил:
Двигател:

Проблем със скоростната кутия

Мнениеот bats » Пон 30 авг 2010 20:09

Знам, че има тема за този точно проблем, но не мога да реша как да постъпя, защото има много различни мнения. Има едно тракане на първа скорост, което е от пружинката на вилката за задна (според майстор който се занимава само с кутии). Въпросът ми е, кой е по-добрият вариянт - да отворят кутията и да го оправят или да купя друга на старо. Някой хора твърдят, че веднъж отвори ли се, не изкарва много време. От друга страна старите не се знае какви са... Изобщо не знам това наложителен ремонт ли или мога и така да си карам. Помагайте.

Потребителски аватар
Speedy86
Автомобил: Audi A4 1.8 20V
Двигател: ADR 1996

Re: Проблем със скоростната кутия

Мнениеот Speedy86 » Пон 30 авг 2010 21:07

Аз колега ти предлагам да си оправиш твоите скорости и да си караш спокойно,аз моите скорости за 1 месец ги отварях 3 пъти и сега си карам и си свиркам не се плаши отваряй ремонтирай и си карай! heavy metal zork

Потребителски аватар
genata82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот genata82 » Вто 31 авг 2010 14:58

Откъде знаеш дали "новата" няма да е отваряна преди това и какво има в нея?! Ако не ти е проблем отворете кутията, вижте пораженията и ако са някакви стотици левове си вземи друга кутия, ако не ще си имаш ревизирана кутия и ще си спокоен.
п.п.В момента се сещам поне за два сервиза, на които ремонта на кутии им е основната дейност, така че дава смело :да:

Потребителски аватар
nebeto
Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
Двигател: AFN 1996

Мнениеот nebeto » Вто 31 авг 2010 16:25

спокойто приятел и мойта е отваряна и затваряна и съм си доволен,препоръчвам те както другите колеги да си я отвори6 оправи6 и да си я караш без да се притесняваш.Голф 2ка. :wink:

bats
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bats » Вто 31 авг 2010 19:58

Въпросът на който не получавам отговор е - трябва ли да се прави максимално бързо тази пружинка или може да се кара така? Тоест, има ли опасност да се развали кутията повече, ако не я оправя на момента или просто или е малко вероятно да блокира и да има други поражения?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”