Проблем със скоростната кутия
Проблем със скоростната кутия
Знам, че има тема за този точно проблем, но не мога да реша как да постъпя, защото има много различни мнения. Има едно тракане на първа скорост, което е от пружинката на вилката за задна (според майстор който се занимава само с кутии). Въпросът ми е, кой е по-добрият вариянт - да отворят кутията и да го оправят или да купя друга на старо. Някой хора твърдят, че веднъж отвори ли се, не изкарва много време. От друга страна старите не се знае какви са... Изобщо не знам това наложителен ремонт ли или мога и така да си карам. Помагайте.
- Speedy86
- Автомобил: Audi A4 1.8 20V
- Двигател: ADR 1996
Re: Проблем със скоростната кутия
Аз колега ти предлагам да си оправиш твоите скорости и да си караш спокойно,аз моите скорости за 1 месец ги отварях 3 пъти и сега си карам и си свиркам не се плаши отваряй ремонтирай и си карай! 

Откъде знаеш дали "новата" няма да е отваряна преди това и какво има в нея?! Ако не ти е проблем отворете кутията, вижте пораженията и ако са някакви стотици левове си вземи друга кутия, ако не ще си имаш ревизирана кутия и ще си спокоен.
п.п.В момента се сещам поне за два сервиза, на които ремонта на кутии им е основната дейност, така че дава смело
п.п.В момента се сещам поне за два сервиза, на които ремонта на кутии им е основната дейност, така че дава смело

- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
спокойто приятел и мойта е отваряна и затваряна и съм си доволен,препоръчвам те както другите колеги да си я отвори6 оправи6 и да си я караш без да се притесняваш.Голф 2ка. 

Въпросът на който не получавам отговор е - трябва ли да се прави максимално бързо тази пружинка или може да се кара така? Тоест, има ли опасност да се развали кутията повече, ако не я оправя на момента или просто или е малко вероятно да блокира и да има други поражения?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”