Ключалка проблем?
Ключалка проблем?
Вчера ми се счупи чопчето на пластниката(дето от единия край има кукичка хваната за патрона а от другата страна е като отверка и влиза в един отвор и не ми е ясно много дали това е централното), която се оправлява от патрона на колата и отидох си взех тази част...изкарах си дръжката и я монтирах и всичко 6....ама като завъртя ключа и пъпката на вратата не потъва достатачно да затвори...колата е с централно и забелязах,че месец два преди това доста трудно затваряше...в смисъл въртиш ключа и затваря само мойта врата(все едно кат на лада
) и чак като завъртиш няколко пъти и държиш повечко тогава затваря и другите и сега се чудя от кво ще е туй нещо...дали нещо не съм сменил както трябва ама четох тема от форума и го направих както колегите са го правели....
Re: Ключалка проблем?
Тури ли му смазка на всички подвижни части вътре.Щото като е сухо няма как да работи коректно.
Смазах го аз...но проблема излезе в отвора където влиза тази джаджа дето от едната страна е с кукичка,а от другата е като отверка...просто този отвор се беше по разширил и имаше луфт...затова навих малко изолирбан накрая на часта дето прилича на отверка за да стане по дебела и всичко за сега е ОК
- chefo_
- Автомобил: vw golf 97 ubi
- Двигател:
Orlio написа:Смазах го аз...но проблема излезе в отвора където влиза тази джаджа дето от едната страна е с кукичка,а от другата е като отверка...просто този отвор се беше по разширил и имаше луфт...затова навих малко изолирбан накрая на часта дето прилича на отверка за да стане по дебела и всичко за сега е ОК
тази 4аст която определяш като куки4ка ,а от другата и страна прили4а на отвертка се нари4а палец!
това е една от най слабите 4асти в клю4алката ако я насилваш така и неможе да ти се заклю4ва ще я с4упиш пак.това ти го гарантирам,само 4е аз го с4упих от един път защото не искаше да се заклю4и даже и от силата която приложих си изкривих и клю4а.свали цялата брава ще ти трябват 2 лимбоса и една отвертка звезда,сваляш кората и си измъкваш машинката виж я по4истия смажи я постави я правилно,виж дали не е разхлабена някъде да не си стои на мястото и от това да се появява някакъв луфт и да ти прати тази мизерия.другия вариант е да го премахнеш и да си направиш централното да тиотклю4ва и заклю4ва вратите и без да се занимаваш с този проблем.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”