golf 4 1.8t проблем, съединител или турбина

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
xyjlurah
Автомобил:
Двигател:

golf 4 1.8t проблем, съединител или турбина

Мнениеот xyjlurah » Съб 04 сеп 2010 11:18

Здравейте,
имам проблем, на който не мога да намеря решение и ще се радвам ако получа насоки от вас колеги. Описвам реално какво се случва : карам на 2-ра в 1500 оборота, натискам газта и колата започва да набира нормално, така както трябва да бъде. Но това до 2000 оборота, където по принцип се развърта турбината. Тук вече е притеснителното, като достигне 2000 оборота буквално все едно натискам съединителя и продължавам да натискам газта. Оборотите полудяват, ускорение никакво. Първо си помислих "съединител", но като покарах още малко и направих няколко тестчета, например с вдигната ръчна на трета колата си гасне или на първа си върти гуми взех да се чудя вече. Не знам колко са меродавни тези "тестове" и като отбележа, че съединителя си отделя височко, което не беше така преди време, ми идва дилемата съединител или турбина. Поразпитах мои познати, но никой не можа да ми даде категоричен отговор и реших да потърся помощ от вас. С оглед на това, че и двата ремонта са скъпи дайте мнение кое може да е и как бих могъл да минимизирам разхода? В трудни времена живеем. Ако съм пропуснал нещо което е от значение за намиране на решение на проблема, питайте! Благодаря ви предварително !

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Re: golf 4 1.8t проблем, съединител или турбина

Мнениеот Dead man » Съб 04 сеп 2010 11:39

Закачия на Ваг Ком и виж кое как е...

После мисли за съединителя.

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Re: golf 4 1.8t проблем, съединител или турбина

Мнениеот MK4 » Съб 04 сеп 2010 11:41

съединител 100%
сваляш и гледаш какво е състоянието на маховика и притискателния, по преценка че са добри може да минеш само с феродов за около 270 лв без труд, иначе добавяш притискател за още толкова или в краен случай и маховик който е доста скъп.
Ако се налага подмяна на маховика направо минавай на вариант пълен комплект с едномасов маховик.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”