венто 1.8 (75кс) трудно достига до 70 градуса
-
toshivt
- Автомобил:
- Двигател:
венто 1.8 (75кс) трудно достига до 70 градуса
Здравейте колеги!Карам въпросното Венто от около 2 месеца и за близо 1000 изминати км,колата нито веднъж не загря като хората въпреки топлото време което беше до скоро.До сега стрелката на таблото нито веднъж не превиши 70 градуса,а едвам се отлепва отначалните рески на уреда.Карам на газ и ми дава разход около 15/100,което ми се струва множко при ненатовареното движение в града ми.Възможно ли е високия разход да се дължи недостигането на оптималната температура за работа на двг и на какво може да се дължи приблема с незагряването
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Re: венто 1.8 (75кс) трудно достига до 70 градуса
Виж колко градуса ще държи след като смениш термостат,най-вероятно е от него 
-
toshivt
- Автомобил:
- Двигател:
и аз така предполагам,но все пак да се допитам
- voodoo1101
- Автомобил: Golf III
- Двигател: 2.0-2E
tisho_psg написа:Виж колко градуса ще държи след като смениш термостат,най-вероятно е от него

сменяй го аз зимата умрях от студ щот не го смених тогава когат трябваше
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Първо премери дали таз температура е вярна. После го остави на място да работи, докато включи вентилатор и виж на колко градуса го прави.
Смени се правят след обстойна диагностика.
Разхода на газ може да е от регулировките, там е друг филм. Има ли разлика във вървенето на газ и бензин?

Смени се правят след обстойна диагностика.
Разхода на газ може да е от регулировките, там е друг филм. Има ли разлика във вървенето на газ и бензин?

- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Термостат - не се отваря. Следсствието - не достига работна температура и харчи повече. Май с разглобяването струваше към 40 лв.
- balamata
- Автомобил: Renault Laguna
- Двигател: F3P720
mania написа:Термостат - не се отваря. Следсствието - не достига работна температура и харчи повече. Май с разглобяването струваше към 40 лв.
Той ако не отваря няма ли да прегрее колата?
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
TiL написа:balamata написа:mania написа:Термостат - не се отваря. Следсствието - не достига работна температура и харчи повече. Май с разглобяването струваше към 40 лв.
Той ако не отваря няма ли да прегрее колата?
Точно! Ще прегрее. На колегата термустата му е заседнал на големия кръг. За да се увери колегата нека пробва когато е изминал примерно 1км да си пусне парното да духа топло... не духа ли яко топло значи не е от стрелката
заседнал му е на големия кръг,данеби термостата да си плува из двата кръга и някъде да е заседнал по системата на големия?
!!! колега,термостата ти е останал в отворено положение и охл. течност си циркулира и и в двата кръга едновременно и затова колата неможе да ти загрее до нормалната работна температура(в момента все едно караш без термостат и винаги охл. течност минава през големия радиатор и от въздушната струя се охлажда постоянно)! смени го с нов и повъзможност по скъп и надежден,защото 70% са ментета!-
toshivt
- Автомобил:
- Двигател:
а цена ориентировъчна на термостата някой да ми даде
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
от 10-12лв до към 50-60лв. при официален вносител на VW. По-добре не си взимаи от най-евтините,Wahler биват,има много писано,използвай търсачката 

- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Извинявам се за грешката. Имах предвид същото 
...или я караш мн. малко
или е термостат. "Ядох" го същия през зимата. ...За оригинален от VW за 50лв. ...не ти го препоръчвам. Първо е чешко произодство, второ 2 смених в Сакарауто. Първият блокира, на вторият се счупи ограничителя. Поне от VW се оказаха печени пичове и ми го смениха без проблем.
или е термостат. "Ядох" го същия през зимата. ...За оригинален от VW за 50лв. ...не ти го препоръчвам. Първо е чешко произодство, второ 2 смених в Сакарауто. Първият блокира, на вторият се счупи ограничителя. Поне от VW се оказаха печени пичове и ми го смениха без проблем.-
don4o.ood
- Автомобил:
- Двигател:
аз карам са6тгото венто има 2 вероятности 1. дати е с4упен термостата и да зирколира водата в голямия крак и 2. аз сам с термостат които отжаря на 70гр за лятото така 4е ти дори дае остави6 на място да загрее не знае6 дали термостата работи или не за зимата имам термостат на 92гр тои не става за лятото 6тото много 4есто вклу4ва перка по4ти постоянно и като работи работи и спира рязко за това взимаи или два термостата или има които итварят около 80-85 както си ре6и6
Последна промяна от Pichaga на Пон 06 сеп 2010 21:26, променено общо 1 път.
Причина: постарай се да пишеш грамотно
Причина: постарай се да пишеш грамотно
търси термостат wahler или Behr и се молиш да уцелиш читав
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”