Здравейте, колеги!
От скоро се заглеждам по ксеноните и доста ми се прииска да си взема.
Въпросът ми е към колеги, които разбират или имат ксенонки на Г3, двусекционни фарове: доволни ли са, какви пари върви (по интернета чета, че са около 100 лв с поставянето), някакви препоръки и къде в Пловдив бих могъл да с иинсталирам.
Балгодаря предварително!
Г3 ГТИ ксенон
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Г3 ГТИ ксенон
Изобщо не се замисляй да слагаш в този обикновен фар ксенон! Ще заслепяваш всички на пътя! Ако ще слагаш ... търси комплекти със лупа, която ще се вгради в твоя рефлектор ... иначе ... няма смисъл! Хем ти ще си доволен, хем другите на пътя!
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Изобщо не е вярно ,че ще заслепява насрешните.
Промяната в осветяването на пътя е коренна.Ако питаш мене си сложи само на късите.Насочи се към 5000 или 6000к.
За дългите просто няма смисъл,отделно като искаш да пресветнеш на някой ще е филм.
Идеята е веднага след монтажа да отиде в сервиз и да му настроят наново "лястовичките" и няма да пречи.Нито е скъпо , нито отнема много време.
Проблема е ,че колегите масово слагат ксенон и после не ходят да си регулират фаровете.
Само не разбрах тва ГТИ в заглавието за какво е
?
Промяната в осветяването на пътя е коренна.Ако питаш мене си сложи само на късите.Насочи се към 5000 или 6000к.
За дългите просто няма смисъл,отделно като искаш да пресветнеш на някой ще е филм.
Идеята е веднага след монтажа да отиде в сервиз и да му настроят наново "лястовичките" и няма да пречи.Нито е скъпо , нито отнема много време.
Проблема е ,че колегите масово слагат ксенон и после не ходят да си регулират фаровете.
Само не разбрах тва ГТИ в заглавието за какво е
Последна промяна от xalerrelax на Нед 22 авг 2010 18:51, променено общо 1 път.
Един авер от моя град сложи 55w на късите и 35w на дългите и кво да ти кажа, много е доволен а пътя е направо ден. Тоя двусекционния фар с ксенон направо става трепач. Коренна разлика,а това че заслепява сигурно е така,ама няма да си първия нито последния такаче газзззз 
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
KoKo88 написа:Един авер от моя град сложи 55w на късите и 35w на дългите и кво да ти кажа, много е доволен а пътя е направо ден. Тоя двусекционния фар с ксенон направо става трепач. Коренна разлика,а това че заслепява сигурно е така,ама няма да си първия нито последния такаче газзззз
Е дай .. така ... ако всички мислят ... до никъде няма да я докараме ... ХЕПТЕН!
Все едно колите с лупите, да хванат и да си навирят фаровете нарочно ... знаете ли колко весело ще е???
Ксенон, без лупа .... Повече пречи ... отколкото Помага!!!!!!
-
mg design
- Автомобил:
- Двигател:
За двусекционен фар на късите - няма проблем, разликата с обикновенната халогенна крушка е огромна. 5000К мисля, че е оптимален вариант и при добре регулирани фарове не заслепяваш никой.Единствения проблем който може да имаш е много неприятен шум в радиото при включени фарове - много дразни.Затова ако можеш си сложи ксенон със Slim баласти, мисля че този проблем там е решен.
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Карах до Каварна нощем наскоро и тия с менте ксеноните много заслепяват. Иначе има евтини ама колко вършат работа е друг въпрос. По-добре хубави нормални крушки.
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
В какъв смисъл има шум на радиото? Това при радио или при сд и пр?
И щом ефтинията непременно е лоша кажете добра марка и ориентировъчна цена за нещо качествено. Аз се бях насочил към тия, които са 100 лв за къси. За дълги ми е безпредметно, защото карам главно в града.
И щом ефтинията непременно е лоша кажете добра марка и ориентировъчна цена за нещо качествено. Аз се бях насочил към тия, които са 100 лв за къси. За дълги ми е безпредметно, защото карам главно в града.
- golf3gtivr6
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
Еми преди 1 година и половина сложих ксенон на късите (двусекционен фар) 6000к. на Луксима с цена 290лв с монтаж и 2 години гаранция. Еми да Ви кажа чесно изобщо не съм доволен от реномираната марка . Едната крушка постоянно си мени цвета (не всеки ден , а като взема нова и изсветлява). За светлина на пътя няма грешка прави ноща-ден. Но задължително се регулират фаровете че ще имаш много благопожелания от насрещната страна. За марка ксенон няма всичко е на късмет и този от 90лв. и този от 300 сетят еднакво .
- Gencho87
- Автомобил: VW Golf MK3 GT
- Двигател: AEK 1.6 1995
Здравейте аз също съм с ксенон само на късите - 6000к, не е проблема в рефлектора, а както казаха и колегите по-горе, че трябва след поставянето да се регулират фаровете, защото от опит мога да кажа че дори и лупата заслепява като обикновенния рефлектор ако НЕ е регулиран както трябва, просто лупата пуска точно насочен сноп от светлина и "отрязването" на хоризонта е по-прецизно.
Относно марка е въпрос на късмет, но е наистина важно да се регулират правилно.
ПС. Не е задължително колата движеща се срещу теб да е с ксенон, за да те заслепи, по мои наблюдения масово при много коли левия фар е по-висок от десния и свети в небето.
Относно марка е въпрос на късмет, но е наистина важно да се регулират правилно.
ПС. Не е задължително колата движеща се срещу теб да е с ксенон, за да те заслепи, по мои наблюдения масово при много коли левия фар е по-висок от десния и свети в небето.

- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Регулирането става от фаровете, както обикновени крушки нали колеги ?
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
mania написа:Регулирането става от фаровете, както обикновени крушки нали колеги ?

- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За марка ... Предимно еднакво светят всички! Ако имаш място ... не се замисляй за слим баласт ... те си горят и дефектират по-често! Ако погледнеш в Платените обяви има 4-5 човека които предлагат ксенони, а има дори и кит с лупи за 190лв ... което е доста по добре .. да не говорим че в кита Лупите са биксенон и като пуснеш дълги ще имаш двойно по-хубава светлина! А както казах вече .... всеки ксенон без лупа, дори и регулиран .. заслепява! Затова ... по добре събреи още някой лев .. пойграй си малко повече с монтажа, но ще си доволен и ТИ и насрещнодвижещият се!
- voodoo1101
- Автомобил: Golf III
- Двигател: 2.0-2E
Колега слагай смело ксенон и не му мисли просто си настрой фаровете като хората и си ти човека 
- Escap3
- Автомобил: 280hp TDI
- Двигател: 1Z
Koksan написа:За марка ... Предимно еднакво светят всички! Ако имаш място ... не се замисляй за слим баласт ... те си горят и дефектират по-често! Ако погледнеш в Платените обяви има 4-5 човека които предлагат ксенони, а има дори и кит с лупи за 190лв ... което е доста по добре .. да не говорим че в кита Лупите са биксенон и като пуснеш дълги ще имаш двойно по-хубава светлина! А както казах вече .... всеки ксенон без лупа, дори и регулиран .. заслепява! Затова ... по добре събреи още някой лев .. пойграй си малко повече с монтажа, но ще си доволен и ТИ и насрещнодвижещият се!
Колега да не изкаш да ни убедиш че с лупа не заслепява
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”