маслото мирише на бензин
- bu4komobil
- Автомобил:
- Двигател:
маслото мирише на бензин
двигателя е 1.6карбуратор,когато колата е студена докато загрее предурпва и трябва да даваш доста газ иначе гасне(карам я само на бензин газ няма)
- SnowMaster
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- kali_racing
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Бензин
Вие всичките кви сте професориииии!!!
Няма такива мнения!
Колега имал съм такава кола , придърпва докато е студена защото не ти работи термо ампулата , през това време автоматичният смукач обогатява но термо ампулата не вдига оборотите , а маслото мирише защото се дави от бензин и когато не може да изгори цялото количество влезнало в цилиндрите бензинът е рядка смес и минава покрай сегментите , та затова мирише маслото.Моят съвет купуваш една нова термо ампула / знам че е много скъпа ама ... / и си забравчш за проблемите!!!!И не забравяй да смебниш и маслото за да не правиш и мотор в скоро време!Чувал съм че има хора дето нещо го преварявали и изчезвал бензина ама ти по добре го смени!ТОВА Е!!!

Колега имал съм такава кола , придърпва докато е студена защото не ти работи термо ампулата , през това време автоматичният смукач обогатява но термо ампулата не вдига оборотите , а маслото мирише защото се дави от бензин и когато не може да изгори цялото количество влезнало в цилиндрите бензинът е рядка смес и минава покрай сегментите , та затова мирише маслото.Моят съвет купуваш една нова термо ампула / знам че е много скъпа ама ... / и си забравчш за проблемите!!!!И не забравяй да смебниш и маслото за да не правиш и мотор в скоро време!Чувал съм че има хора дето нещо го преварявали и изчезвал бензина ама ти по добре го смени!ТОВА Е!!!
- tyo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: маслото мирише на бензин
bu4komobil написа:двигателя е 1.6карбуратор,когато колата е студена докато загрее предурпва и трябва да даваш доста газ иначе гасне(карам я само на бензин газ няма)
Проблемът е в "любимият" Pierburg 2E2

- KURASH
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
skp написа:Бензина влиза в маслото от карбуратора. Има вероятност да е pull-down-a на въздушната клапа. При мен поне същите симптоми, които описваш се оправиха като го смених. Много лесно се проверява да ли са му скъсани мембраните. Не е зле да го тестваш.
Да и при мен се оказа 4е е от тазо клапа. Ина4е ми праве6е 6ъ6тия проблем, смениха я и вси4ко е ок. Но след това смених маслото (пак късмет 4е ми оставаха има нема 800-900 km до следващата смяна).
Успех

- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
проблема явно е комби.. демек комбиниран..
ниска компресия + бъгав карбуратор..
Ако компресията е наред.. горивната помпа е за смяна..
Та идеята е че, колкото и да се дави колата, маслото няма да замирише на бенз, ако ти е наред компресията.. ще влезне много малко бензин.. който ще се изпари страхотно бързо..
Но най-верояртно ще трябва да си оправиш авт. смукач на карбуратора.. и ще си свиркаш...
да не те хвърлям на помисли за осн. ремонт
ниска компресия + бъгав карбуратор..
Ако компресията е наред.. горивната помпа е за смяна..
Та идеята е че, колкото и да се дави колата, маслото няма да замирише на бенз, ако ти е наред компресията.. ще влезне много малко бензин.. който ще се изпари страхотно бързо..
Но най-верояртно ще трябва да си оправиш авт. смукач на карбуратора.. и ще си свиркаш...

да не те хвърлям на помисли за осн. ремонт

- bu4komobil
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”