Въпрос за прозорците...не е спешно, докато не стане септ.:)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
jazzmen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Въпрос за прозорците...не е спешно, докато не стане септ.:)

Мнениеот jazzmen » Пет 23 юни 2006 10:28

Водата нормално ли е да се стича по стъклото и оттам по вътрешността на вратата...или просто уплътнението ми е сложено "майсторски"?
Малоумен въпрос, но карам съвсем отскоро.

Потребителски аватар
FreAk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreAk » Пет 23 юни 2006 11:58

Първо добре дошъл :wink:
На въпроса - естествено, че не е нормално
особено зимата е проблем като се намокри ключалката от вътрешната страна изамръзне
определено трябва да си оправиш уплътнението :!:

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Пет 23 юни 2006 18:03

нормално е, отдолу на вратата има отвори през който изтича влезналата във вратата вода. под кората на вратата има найлон ( на по-старите години) или пресован дунапрен от вътрешната страна инпрегниран който не допуска водата да намокри кората.

jazzmen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jazzmen » Пон 26 юни 2006 13:48

Като я мия...и тече...отвътре....обаче кората си седи суха. И се изтича отдолу. Отговора на handycam ми се струва логичен. Някаква като хартия има отвътре май. Все пак нямам желание да скове клинчарата и на -20С да разберем с некое маце на паркинга че ми е блокирала ключалката.

Azazel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Azazel » Пон 26 юни 2006 20:23

Мисля че имаше такава тема някога. И на мене ми текат уплътненията на вратите на Голф2. Проблема е че уплътненията са вече на 19 години и са се втвърдили и деформирали и от това се получава пролука между гумата и стъклото. Оттам водата влиза във вътрешността на вратата, подлизва по вътрешната ламарина и мокри кората, освен ако няма найлон под тапицерията; останалото се оттича през дупки на дъното на вратата. Аз съм залепил (временно?) нов найлон и сега не ми мокри килима на колата. Така и не съм проверил колко струват нови уплътнения. Ако някой знае цени нека пише ЛС плс.

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Пон 26 юни 2006 23:22

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 19:42, променено общо 1 път.

jazzmen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jazzmen » Вто 27 юни 2006 7:57

Азазел, май съм като твоя случай. 2-ката е 88г. и има луфт между стъклото и уплътнението. Водата си тече свободно навътре във вратата, но не мокри кората. Притеснява ме по- скоро да не се намокри някой кабел, там..централно ментрално...и т.н. джаджи. Ти зимата имал ли си проблеми?

Azazel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Azazel » Вто 27 юни 2006 9:19

jazzmen имам проблеми със централното (купено от Илиенци) , но за зимата по-скоро да не можеш да отвориш вратата от външната страна - влиза сняг/лед между дръжката на вратата и палеца за отваряне и не може да се стисне достатъчно за да се отвори вратата. За от вътрешната страна няма проблеми - дерзай смело с гаджетата :)
Е може да си намажеш уплътненията на вратите с глицерин/технически вазелин когато сняг запръска, и да си купиш едни малки шишенца (май са пълни със спирт - има ги по бензиностанциите) със специален накрайник за пръскане вътре в ключалките, защото съм имал случаи да не мога да си вкарам ключа в ключалката.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”