може ли собствениците на кола сус такъв мотор да кажат какъв им е разхода градско и съответно извън градско
sorry предварително че я пиша тази тема сигурно има такава вече ама сигурно 30 мин търсих и не открих нищо
мерси предварително
Разхода на Golf IV 1.8 20v Turbo
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Имам приятел с Пасат 1.8Т 20V '1999 г. Разбира се - купето е доста по-тежко, за да имаш мощ се налага да държиш колата в обороти - турбото те прави спортист малко насила... За дълъг път колата му е перфектна, но на градско си е танк - зимата му правеше 15л/100км, че и отгоре, от високооктановия OMV. Разстоянията тук са относително къси и често колата тъкмо загрее - хайде гаси, пристигнахме... Може и това да му се отразява. Въпреки по-лекото купе мисля, че и Голф с този мотор ще е лаком на градско, особено ако имаш тежък крак и демонстрираш често на какво е способен... Извън града можеш да свалиш под 7.5л/100км - ако караш като германски пенсионер.
П.П. Цената на поддръжката на автомобила /консумативи/ е доста сериозна /за мойте доходи
/. Скоро на приятелчето ми му се наложи смяна на 1 датчик на ABS, някакво ровене в електрониката на Airbags - цените за части и труд /лаптоп се закачва почти за всяко нещо, което правиш по колата/ са УЖАС...
П.П. Цената на поддръжката на автомобила /консумативи/ е доста сериозна /за мойте доходи

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
прочети тук http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=21874
може да ти е от полза !
може да ти е от полза !
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Ауди А3 с този двигател, но без турбо. Досега за 2 месеца съм навъртял около 4500 км:
Градско 10-13. Зависи точно как караш! Ако не караш в София и имаш нерви да не ръчкаш никога, може и до 9 да го докараш, ама пък тогава по-добре си купи 1.4 мотор.
Извънградско съм карал само по магистралата със 180-200 и и там е 12-13.
Бордови компютър за съжаление нямам. Пълня резервоара до горе, нулирам километража и после като напълня пак до горе гледам колко литра, колко километра и така си правя сметката.
На стария голф имах компир, ама той не беше верен на градско. Само на дълъг път даваше що годе верни резултати.
Градско 10-13. Зависи точно как караш! Ако не караш в София и имаш нерви да не ръчкаш никога, може и до 9 да го докараш, ама пък тогава по-добре си купи 1.4 мотор.
Извънградско съм карал само по магистралата със 180-200 и и там е 12-13.
Бордови компютър за съжаление нямам. Пълня резервоара до горе, нулирам километража и после като напълня пак до горе гледам колко литра, колко километра и така си правя сметката.
На стария голф имах компир, ама той не беше верен на градско. Само на дълъг път даваше що годе верни резултати.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”