въпрос относно компресор sanden
- bobo_golfa
- Автомобил:
- Двигател:
въпрос относно компресор sanden
здравеите колеги искам да попитам за компресор марка sanden sd7h15 те са два модела разликата им е в задния капак от които излизат маркучите единя е с по големи резба и гаика на щуцера а другия с по малки моя е с по малките въпрса ми е следния резбата на моя се скапа и немога да намеря само капака съответно да не купувам цял компресор а и те с малките гаики са кът дали мога да сменя само задния капак.то ще падне и доста преправяне но съм намерил задния капак от големите без пари.благодаря предварително
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Re: въпрос относно компресор sanden
Принципно може да смениш само задния капак, аз няколко пъти ги разменях, НО трябва да се отворят двата компресора - твоя и донора - и да се види дали ще съвпаднат входът и изходът на компресора, за да работи коректно. ОСВЕН това се гледа и дали копресорите въртят в една посока, защото на някои модели шайбата (към включвател/котва) върти по посока на часовника, а на други - в обратна посока (май на VR6 беше обратно). И не на последно място, слагайки капак от друг компресор, ако не съвпадат щуцерите, трябва да се преправят или сменят маркучите, което си е много играчка и разходи...
Най-добре се консултирай със специалист - да погледне твоя и донора разглобени и да каже.
За София мога да ти препоръчам колегата zfa159.
Принципно става в повечето случаи, НО НЕ винаги!
Най-добре се консултирай със специалист - да погледне твоя и донора разглобени и да каже.
За София мога да ти препоръчам колегата zfa159.
Принципно става в повечето случаи, НО НЕ винаги!
- bobo_golfa
- Автомобил:
- Двигател:
Re: въпрос относно компресор sanden
мерси колега мисля да пробвам защото немога да намеря малкия санден ако някои има да го дава иначе без клима лятото на тая кожа е много кофти
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”