vw golf 3 91г 1.4mi - проблем с парно.
- kentavara
- Автомобил:
- Двигател:
vw golf 3 91г 1.4mi - проблем с парно.
Здравейте коеги! Значи имам един проблем с парното и немога даго разнищя.Ситоацията седи такава,че пускам си парно и почти няма.Осещасе но не чак така(духа леко топло)!Прави ми впечетление че когато сам спряр (със запален двигател) парно хич няма духа студено.Тръгнали и парното тръгва но едвам едвам. Сменен е темостата и датчика. Колата е vw golf 3 91г 1.4mi двигател! Благодаря предварително!
- kentavara
- Автомобил:
- Двигател:
Re: vw golf 3 91г 1.4mi - проблем с парно.
много благодаря точно това мисля да направя май.гадно че точно сега стана!Благодаря!Re: vw golf 3 91г 1.4mi - проблем с парно.
Е то винаги става преди зимата
.
Просто лятото няма да да го разбереш, че не ти духа топло
.
В 2 поредни зими сменях и на 2те VWта радиаторчетата, късмет.При голфа ми протече, беше леко спукано и целата кола потна, при джетата, беше абсолютно същото като при теб
.Просто лятото няма да да го разбереш, че не ти духа топло
.В 2 поредни зими сменях и на 2те VWта радиаторчетата, късмет.При голфа ми протече, беше леко спукано и целата кола потна, при джетата, беше абсолютно същото като при теб

- kentavara
- Автомобил:
- Двигател:
Като има да става няма какво даго спре 
- svetlio3911
- Автомобил:
- Двигател:
провери си клапите на парното
ако са останали без дунапрени пак няма да имаш парно
ако са останали без дунапрени пак няма да имаш парно
- kentavara
- Автомобил:
- Двигател:
В понеделник мисля дая разпарчедисам да видя какъв и е проблема,но исках савет да видя кое точно да мъча да правя.Благодаря ви.даже ми правеше впечетление,че в краката никаде няма парно и недуха изобщо и от другата страна на шофиора няма също и недуха.Преди беше се напълнило там с някакви дунапрени от упланенията изчистихги и трагна да духа ама вече уви.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Успех колега:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=152266&start=0
Ако имаш проблеми с разглобяването можеш да питаш на л.с.
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=152266&start=0
Ако имаш проблеми с разглобяването можеш да питаш на л.с.
radi_nrj написа:...
Ради ги разбира тея неща
Благодарение на него в голфа беше сауна.
- zl0star
- Автомобил: VW Bora TDI
- Двигател: AGR
Преди да си разглобиш цялото табло си уплътни клапата за студено и топло.
Смяната на радиаторчето ще ти струва между 80 (ако имаш късмет) и 150лв. (това е само за труд)
Уплътняването на клапата ще ти струва няколко сантиметра тиксо и 1 час свободно време !!!
Щом до скоро си имал все пак някаква топлинка...и си се натъкнал на дунапрените...гаранция проблема ти е в клапите! (бих заложил и пари)
Миналата зима ги правих и двете процедури.
viewtopic.php?f=5&t=117312&start=45
Тук е обяснено на дълго и на широко...има и богат снимков материал.
...и после да не забравиш да почерпиш ,че сме ти спестили време ,главоболия и средства......освен ако не резглобиш таблото преди да прочетеш това
Смяната на радиаторчето ще ти струва между 80 (ако имаш късмет) и 150лв. (това е само за труд)
Уплътняването на клапата ще ти струва няколко сантиметра тиксо и 1 час свободно време !!!
Щом до скоро си имал все пак някаква топлинка...и си се натъкнал на дунапрените...гаранция проблема ти е в клапите! (бих заложил и пари)
...и после да не забравиш да почерпиш ,че сме ти спестили време ,главоболия и средства......освен ако не резглобиш таблото преди да прочетеш това

- radi_nrj
zl0star написа:Преди да си разглобиш цялото табло си уплътни клапата за студено и топло.
А това, колега, е гаранция за запушено/запушващо се радиаторче: (бих заложил и пари)
kentavara написа:Прави ми впечетление че когато сам спряр (със запален двигател) парно хич няма духа студено.Тръгнали и парното тръгва но едвам едвам.
Явно е, че ще трябва да прави и клапи и радиатор. А и освен топло/студено има още една клапа, която се облепва.
- zl0star
- Автомобил: VW Bora TDI
- Двигател: AGR
В горе-посочената тема (виж линка ,който съм дал) е указано и как се отпушва радиаторчето.
Системата е изпробвана на няколко коли и работи. До сега няма рекламации!
Иначе за едно нещо си прав коелга ,че ако е тръгнал да пада дунапрена няма да е само от едната клапа. Разбира се идеалният вариант е да ги облепиш всички. Но тази за топло-стидено е с най-лесен достъп и дава веднага резултат. С други думи ако там е проблема веднага ще си проличи.
А разбира се всеки сам решава за себе си ,кое му е по-изгодно.
Когато парите излизат от моя джоб ,не ме интересува колко добри познати сме с майстора. Ако мога да си реша проблемите по-лесно и по-евтино...бих бил благодарен ако някой ме светне в такъв момент как да го направя.
Ето за това писах на колегата ,че преди да си разпарчетоса цялото табло....което отнема цял ден работа (ако го прави някой с опит) ,повече от препоръчително е да си погледне клапите.
Пък ако ти държиш...можем наистина да се обзаложим ,дали се налага или НЕ смяна на радиаторчето (точно в този случай)
Системата е изпробвана на няколко коли и работи. До сега няма рекламации!
Иначе за едно нещо си прав коелга ,че ако е тръгнал да пада дунапрена няма да е само от едната клапа. Разбира се идеалният вариант е да ги облепиш всички. Но тази за топло-стидено е с най-лесен достъп и дава веднага резултат. С други думи ако там е проблема веднага ще си проличи.
А разбира се всеки сам решава за себе си ,кое му е по-изгодно.
Когато парите излизат от моя джоб ,не ме интересува колко добри познати сме с майстора. Ако мога да си реша проблемите по-лесно и по-евтино...бих бил благодарен ако някой ме светне в такъв момент как да го направя.
Ето за това писах на колегата ,че преди да си разпарчетоса цялото табло....което отнема цял ден работа (ако го прави някой с опит) ,повече от препоръчително е да си погледне клапите.
Пък ако ти държиш...можем наистина да се обзаложим ,дали се налага или НЕ смяна на радиаторчето (точно в този случай)
- radi_nrj
Дори и да успее да го отпуши, ако е с оригиналното радиаторче на Valeo (особено имайки в предвид възрастта на колата) давам гаранция че през следващите няколко месеца ще протече. Говоря от моя и на десетки колеги горчив опит.
При кола без клима отнема на човек с опит 3 часа цялата процедура
При кола без клима отнема на човек с опит 3 часа цялата процедура
- Ivan4u
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ще ползвам тази тема за едно питане , надявам се колегата да няма нищо против ... Разглобих всичко при варианта без сваляне на таблото , стигнах до клапата за топло/студено , но не мога да я сваля ?
На място не виждам как може да се ремонтира , а не мога и да я сваля ...
На място не виждам как може да се ремонтира , а не мога и да я сваля ...Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”