Привет!
от скоро съм собственик на голф 3, 1996г. Харесва ми, но ми изникна проблем. Предно дясно ел стъкло се развали. С един авер свалихме кората и видяхме, че жилото е скъсано.
Въпросът ми е дайте съвет как да го оправя. Падам си малко техничар и ми се пипа. Ако можете да ме насочите ще съм благодарен.
Освен това ако ми кажете къде в Пловидв и региона има майстор по тези неща ще съм много доволен.
Голф 3 ел стъкла, жило
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 3 ел стъкла, жило
наи добре си вземи жило със същата дължина от някоя морга и си ти щом си техничар 

- Mapoka
- Автомобил: 1992 VW Vento
- Двигател: 1.8 ABS
Щом не си вързан в ръцете, спокойно може да си купиш жило на метър.
Оригиналното по спомен е 1.8мм, но 2.0мм върши работа идеално, има го в бриколажа, и в баумакса(в баумакса е 1и нещо метъра).
Запресовките за водачине и на края на жилото стават добре с лустър клема 2,5кв.мм, като естествено я подрязваш по размер, завиваш болчето до скъсване на главата(така или иначе ше се наложи да я махнеш) и калайдисваш за жилото.
Щом е предно е много важно да спазиш дължината м/у двата водача, иначе стъклото не върви гладко.
Ако ролката не е намачкана и палстмасовите "шитни" на броните на жилата са здрави, можеш още дълго време да си ползваш механизма.
примерно как става номера с лустър клемата:

Оригиналното по спомен е 1.8мм, но 2.0мм върши работа идеално, има го в бриколажа, и в баумакса(в баумакса е 1и нещо метъра).
Запресовките за водачине и на края на жилото стават добре с лустър клема 2,5кв.мм, като естествено я подрязваш по размер, завиваш болчето до скъсване на главата(така или иначе ше се наложи да я махнеш) и калайдисваш за жилото.
Щом е предно е много важно да спазиш дължината м/у двата водача, иначе стъклото не върви гладко.
Ако ролката не е намачкана и палстмасовите "шитни" на броните на жилата са здрави, можеш още дълго време да си ползваш механизма.
примерно как става номера с лустър клемата:

- deepd
- Автомобил: Golf VII
- Двигател: CLHB - 2015
Ако не успееш сам има добър майстор срещу мола в Смирненски. Добре опипва човека и ако трябва купува нов без да пренадува цената. За повече инфо пиши на лично.
@ Mapoka
Чудна идея човек. Евала за изобретателността
И все пак имам един въпрос за изобретението ти. Смяташ ли, че клемите ще държат достатъчно здраво? Да не се изтряска стъклото в някой прекрасен момент?
Само да вметна нещо много важно: Ако забравите да измерите дължината на жилото предварително (както направих аз), направете го. Даже ще ви дам един жокер... купете си 4 метра жило. Ще ви тряват около 3,5 м.
Айде със здраве и успех!
Чудна идея човек. Евала за изобретателността

И все пак имам един въпрос за изобретението ти. Смяташ ли, че клемите ще държат достатъчно здраво? Да не се изтряска стъклото в някой прекрасен момент?
Само да вметна нещо много важно: Ако забравите да измерите дължината на жилото предварително (както направих аз), направете го. Даже ще ви дам един жокер... купете си 4 метра жило. Ще ви тряват около 3,5 м.
Айде със здраве и успех!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”