звукова сигнализация за задна скорост Golf 2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
nebeto
Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
Двигател: AFN 1996

звукова сигнализация за задна скорост Golf 2

Мнениеот nebeto » Пон 30 авг 2010 17:19

Здравейте искам да имам и ващо мнение за звукова сигнализация за задна скорост.според вас необходимост ли е или няма смисъл да слагам такова нещо (щом на новите коли има)някоъ ползвали такова нещо доволен ли е купешко ли е или направено кое е по хубаво,не искам някакви мелодийки а стандартен звук пиу-пиу-пиу,дайте схемичка или да купя нещо от сорта на това.благодаря.
http://eftini.com/zvukova-i-svetlinna-signalizaciia-p-6064.html?cPath=12_180&zenid=5731b8a52df54e1338f24779125486e8

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Re: звукова сигнализация за задна скорост Golf 2

Мнениеот mania » Пон 30 авг 2010 18:00

Готино е.

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Пон 30 авг 2010 19:30

Мисля , че се продаваха някакви като приставки които се слагаха на мястото на крушката за задна . Като се включи на задна и устройството образува звука които е при тировете (поне с такова впечатление съм останал ) и плюс това свети :)

Потребителски аватар
Gencho87
Автомобил: VW Golf MK3 GT
Двигател: AEK 1.6 1995

Мнениеот Gencho87 » Пон 30 авг 2010 19:34

Не е лошо да го има за неопитни шофьори. Лично аз съм имам книжка от 5 години, а от колко време преди това карам и съм си добил определени навици, на мен не ми е нужно такова устройство, но всеки решава сам за себе си, а относно връзването - закачи го към кабелите за задните светлини, буксата се намира на скоростната кутия, успех :да: :beer

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Пон 30 авг 2010 20:22

Gencho87 написа:Не е лошо да го има за неопитни шофьори. Лично аз съм имам книжка от 5 години, а от колко време преди това карам и съм си добил определени навици, на мен не ми е нужно такова устройство, но всеки решава сам за себе си, а относно връзването - закачи го към кабелите за задните светлини, буксата се намира на скоростната кутия, успех :да: :beer

То това е повече за "залюхани" пешеходци, дето вървят и броят звездите! mhihi
Верно е, че водача на МПС-то трябва да ги пази, ама има такива образи, дето като, чели нарочно искат да ти седнат на задния капак!

Потребителски аватар
nebeto

Мнениеот nebeto » Пон 30 авг 2010 23:59

vpetrovbg написа:То това е повече за "залюхани" пешеходци, дето вървят и броят звездите! Верно е, че водача на МПС-то трябва да ги пази, ама има такива образи, дето като, чели нарочно искат да ти седнат на задния капак!
то точно за това искам докато не е станало някаква беля-много точно си се изказал "vpetrovbg"
+ това не виждам нищо лошо да вкарам още една екстра на голфа. :P

Потребителски аватар
Gencho87
Автомобил: VW Golf MK3 GT
Двигател: AEK 1.6 1995

Мнениеот Gencho87 » Вто 31 авг 2010 0:33

nebeto написа:
vpetrovbg написа:То това е повече за "залюхани" пешеходци, дето вървят и броят звездите! Верно е, че водача на МПС-то трябва да ги пази, ама има такива образи, дето като, чели нарочно искат да ти седнат на задния капак!
то точно за това искам докато не е станало някаква беля-много точно си се изказал "vpetrovbg"
+ това не виждам нищо лошо да вкарам още една екстра на голфа. :P

Съгласен съм и все пак е по сигурно да се гледа назад, а не да се кара на огледала, че ако случайно нещо не се види и отиде коня в реката :bishop
Както каза и колегата по-горе ако пък ги има тия заспалите то и с тях няма оправия, така че слагай екстрата, а може и с клаксона да си помагаш ако попаднеш на някой заблеяни глухари :drunk

Потребителски аватар
nebeto

Мнениеот nebeto » Вто 31 авг 2010 0:44

е попринцип и твойта логика е правилна ,но не практикувам това "обръщане назад" макар и по-трудно и опасничко си гредам огледалата,защото ако се кача утре удругиден да карам бус или камион дето няма видомост назат от кабината кво правим....+ това задния цам ми е затъмнен и вечерно време на тъмно се вижда по добре със огледалата отколкото да гледам през тъмния джам.както и да е всеки да кара както му е удобно не се меся на никого тук сме във форума за идеи за което блгодаряна всички писатели. 8)

Потребителски аватар
nebeto

Мнениеот nebeto » Вто 31 авг 2010 2:39

я ми кажете който си е купил и ползва такава звукова сигнализация звука как е като на камионите и тракторите или като на новите коли (има разлика).Благодаря.

Потребителски аватар
neron-besniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот neron-besniq » Вто 31 авг 2010 14:50

ПРОДАВАТ НАПРАВО КРУШКА СЪС СИГНАЛ,СЛАГА СЕ НА МЯСТОТО НА СТАРАТА КРУШКА И КАТО СВЕТНЕ ПОЧВА ДА ПИЩИ...5ЛВ СТРУВА! КАКВО ТОЛКОВА ИМА ДА ГО МИСЛИТЕ,НЕМОГА ДА РАЗБЕРА!

rumensimeonov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rumensimeonov » Вто 31 авг 2010 19:17

и къде ги има тези крушки? в Ауто плюс не бяха чували дори

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Вто 31 авг 2010 19:45

rumensimeonov написа:и къде ги има тези крушки? в Ауто плюс не бяха чували дори

По магазините за автоаксесоари, но не знам колко са издръжливи! Иначе ние се занимаваме с производство на кари и слагаме задължително на всички, както е по изискванията на ЕС! Сруват някъде около 20-тина лева и са водоустойчиви! Ако някой го интересува, мога да помагам! :wink:

rumensimeonov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rumensimeonov » Пон 13 сеп 2010 9:13

На няколко места питах за крушка със зумер и навсякъде ме гледаха странно, явно са голяма рядкост. Ако знае къде точно има да даде име на доставчик. Не, че ми е много зор, ама добре е човек да помисли за заблеяни пешеходци или малки дечица.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пон 13 сеп 2010 9:17

Бриколаж

Потребителски аватар
marin.1982
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marin.1982 » Пон 13 сеп 2010 16:22

neron-besniq написа:ПРОДАВАТ НАПРАВО КРУШКА СЪС СИГНАЛ,СЛАГА СЕ НА МЯСТОТО НА СТАРАТА КРУШКА И КАТО СВЕТНЕ ПОЧВА ДА ПИЩИ...5ЛВ СТРУВА! КАКВО ТОЛКОВА ИМА ДА ГО МИСЛИТЕ,НЕМОГА ДА РАЗБЕРА!

И аз съм с такава крушка.Един колега ми я даде.Той я ползва около година и аз вече 7-8 месеца.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”