Как се оправя надраскана лайсна на врата
- svedbg
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABF
- Контакти:
Как се оправя надраскана лайсна на врата
Имам лек проблем с едната лайсна на задната врата на Голф 3 GTI, на паркинг явно някой е минал през нея и хубаво се е отъркал и самата лайсна е доста надраскана, но не изкривена. Как мога да я поправя, предполагам никой бояджия няма да се наеме за толкова малък проблем, а и не ми се иска да ме одере жив за малък детайл. Може ли с подръчни средства да се позакърпи пластмасата? Какви материали ще са ми необходими 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Как се оправя надраскана лайсна на врата
ами вземи една черна паста, мини с нея всички лайсни, вкл. и одраната и се радвай на подновена кола; а може с нея да минеш и пластмасата по броните, дръжките на вратите и т.н.; пастата струва няколко лева, продава се в магазини за автоаксесоари; аз минавам 2 пъти годишно и голфчето има вид 

- svedbg
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABF
- Контакти:
можеш ли да дадеш някаква марка или от къде да я взема? не съм наясно точно каква да бъде, иначе е супер щом става лесно 

-
- Автомобил:
- Двигател:
най-лесно е да питаш в магазина; това, което имам в момента е на фирмата Turtle Wax, Англия - продукта е Black Chrome - купих го от Кауфланд за 5-6 лева някъде; търси си нещо за третиране на външните черни части; драскотината няма как да я махнеш изцяло с това, ама няма да личи толкова
- Gencho87
- Автомобил: VW Golf MK3 GT
- Двигател: AEK 1.6 1995
rumensimeonov написа:ами вземи една черна паста, мини с нея всички лайсни, вкл. и одраната и се радвай на подновена кола; а може с нея да минеш и пластмасата по броните, дръжките на вратите и т.н.; пастата струва няколко лева, продава се в магазини за автоаксесоари; аз минавам 2 пъти годишно и голфчето има вид
Здравейте, не че нещо ама пастата няма и спомен да има от нея след няколко измивания, независимо каква марка е, както да я въртиш и сучеш отмива се, за спрейовете немога да ти кажа защото не съм пробвал, но ми казаха, че с тях е същата работа като с пастата, просто не се задържа върху пластмасата. Не си мажи дръжките защото повечето пасти цапат на допир и ще ти е много весело с бяла риза и черни длани

Снимай проблемната лайсна и качи снимката да се видят какви са пораженията, за да ти се дадът правилни предложения.

Като съвет мога да ти дам да я минеш с пистолет за горещ въздух, по този начин съвсем леко се разтопява горния избелял слой на пластмасата и се появява нов свеж, който не се влияе от миенето на колата. За този метод научих тук от форума, имаше даже клипче

- predator4o
- Автомобил: 1996 VW Golf MK3
- Двигател: 1Z 1.9 TDI 90 PS
Напълно подкрепям колегата Gencho87. Това с пастите има ефект, ако имаш нервите да мацаш всичко на 3-4 измивания. Пистолета с горещия въздух е изпробван от много колеги не само от нашия форум, дори лично аз пробвах (задната ми броня беше като лунен пейзаж) и всички черти и дупчици изчезнаха
Препоръчвам ти го и успехи в начинанието 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”