Как се оправя надраскана лайсна на врата

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
svedbg
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABF
Контакти:

Как се оправя надраскана лайсна на врата

Мнениеот svedbg » Чет 23 сеп 2010 18:44

Имам лек проблем с едната лайсна на задната врата на Голф 3 GTI, на паркинг явно някой е минал през нея и хубаво се е отъркал и самата лайсна е доста надраскана, но не изкривена. Как мога да я поправя, предполагам никой бояджия няма да се наеме за толкова малък проблем, а и не ми се иска да ме одере жив за малък детайл. Може ли с подръчни средства да се позакърпи пластмасата? Какви материали ще са ми необходими :D

rumensimeonov
Автомобил:
Двигател:

Re: Как се оправя надраскана лайсна на врата

Мнениеот rumensimeonov » Чет 23 сеп 2010 18:52

ами вземи една черна паста, мини с нея всички лайсни, вкл. и одраната и се радвай на подновена кола; а може с нея да минеш и пластмасата по броните, дръжките на вратите и т.н.; пастата струва няколко лева, продава се в магазини за автоаксесоари; аз минавам 2 пъти годишно и голфчето има вид :)

Потребителски аватар
svedbg
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABF
Контакти:

Мнениеот svedbg » Чет 23 сеп 2010 19:02

можеш ли да дадеш някаква марка или от къде да я взема? не съм наясно точно каква да бъде, иначе е супер щом става лесно :bowdown

rumensimeonov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rumensimeonov » Чет 23 сеп 2010 21:11

най-лесно е да питаш в магазина; това, което имам в момента е на фирмата Turtle Wax, Англия - продукта е Black Chrome - купих го от Кауфланд за 5-6 лева някъде; търси си нещо за третиране на външните черни части; драскотината няма как да я махнеш изцяло с това, ама няма да личи толкова

Потребителски аватар
Gencho87
Автомобил: VW Golf MK3 GT
Двигател: AEK 1.6 1995

Мнениеот Gencho87 » Чет 23 сеп 2010 23:01

rumensimeonov написа:ами вземи една черна паста, мини с нея всички лайсни, вкл. и одраната и се радвай на подновена кола; а може с нея да минеш и пластмасата по броните, дръжките на вратите и т.н.; пастата струва няколко лева, продава се в магазини за автоаксесоари; аз минавам 2 пъти годишно и голфчето има вид :)

Здравейте, не че нещо ама пастата няма и спомен да има от нея след няколко измивания, независимо каква марка е, както да я въртиш и сучеш отмива се, за спрейовете немога да ти кажа защото не съм пробвал, но ми казаха, че с тях е същата работа като с пастата, просто не се задържа върху пластмасата. Не си мажи дръжките защото повечето пасти цапат на допир и ще ти е много весело с бяла риза и черни длани 8) Аз ползвах за броните няколко вида паста, че задната ми броня и спойлера бяха сиви, а предната черна(явно я е пекло повечко отзад :Mr Green Fun )
Снимай проблемната лайсна и качи снимката да се видят какви са пораженията, за да ти се дадът правилни предложения. ;)
Като съвет мога да ти дам да я минеш с пистолет за горещ въздух, по този начин съвсем леко се разтопява горния избелял слой на пластмасата и се появява нов свеж, който не се влияе от миенето на колата. За този метод научих тук от форума, имаше даже клипче :applause: Така си оправих бронята и спойлера и вече не им влияе миенето. Това с пистолета може да прикрие дефекта и да не се забелязва от далеко, но зависи какви са пораженията, може да си личи отблизо драскотината. Ако решиш да ползваш пистолет: по отдалеко и не задържай на едно място, че ще прецакаш всичко, движи го плавно и на около 4, 5 пръста от пластмасата. Успех в решението. :да:

Потребителски аватар
predator4o
Автомобил: 1996 VW Golf MK3
Двигател: 1Z 1.9 TDI 90 PS

Мнениеот predator4o » Чет 23 сеп 2010 23:09

Напълно подкрепям колегата Gencho87. Това с пастите има ефект, ако имаш нервите да мацаш всичко на 3-4 измивания. Пистолета с горещия въздух е изпробван от много колеги не само от нашия форум, дори лично аз пробвах (задната ми броня беше като лунен пейзаж) и всички черти и дупчици изчезнаха :shock Препоръчвам ти го и успехи в начинанието :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”