Golf 3 Климатик - проблем!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Golf 3 Климатик - проблем!

Мнениеот kamus11 » Нед 12 сеп 2010 20:00

Да си призная не съм търсил в търсачката. :oops:
Проблема е следния. Не ми включва втората скорост. Тя работи, но когато е вкл. климатика не се вкл.перките когато му е нужно и съответно климатика не работи пълзотворно. Въпросът ми е има ли реле, което да се командва от климатика за да се включва втората скорост на перките и къде се намира то. Ходих на диагностика - фреон има, и всичко било в нормите.Казаха ми да карам така, но това не го приемам.

Потребителски аватар
Gencho87
Автомобил: VW Golf MK3 GT
Двигател: AEK 1.6 1995

Re: Golf 3 Климатик - проблем!

Мнениеот Gencho87 » Нед 12 сеп 2010 23:36

kamus11 написа:... Тя работи, но когато е вкл. климатика не се вкл.перките когато му е нужно и съответно климатика не работи пълзотворно. ...

В смисъл, че като работи климатика ти работи само първата скорост без да включва втора?
Може би аз не те разбрах, но може да опишеш по-подробно кога работи перката, на каква скорост, със и без климатик.
По въпроса с управлението на перката и климатика под разширителния съд трябва да имаш една черна кутиика, там се намира платката за управлението на климатика и перката/те.

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Пон 13 сеп 2010 6:31

Когато работи климатика втората скорост се вкл. само когато е необходимо за да охлади двигателя. Преди се вкл. през 2-3 мин., че и по-често. Благодаря :beer Ще видя дали нещо мога да направя в този блок.

Потребителски аватар
Gencho87
Автомобил: VW Golf MK3 GT
Двигател: AEK 1.6 1995

Мнениеот Gencho87 » Пон 13 сеп 2010 11:24

Ами тя втората се включва при необходимост, когато налягането на фреона в системата се повиши, иначе първата степен работи постоянно, когато е включен климатика. Провери се буксата, която влиза в платката за управление, защото при мен се беше измъкнал един кабел съвсем малко от щепсълчето и климатика с перките се включваха когато си искат(или мина през някоя дупка), след като се намести кабела аз решавам кога да работи и кога не :) :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”