Въпрос за Голф 3-1.6 моно
- dok7ora
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос за Голф 3-1.6 моно
Здравейте колеги от скоро имам голф 3 проблема в колата е че когато я запала и е усвободена от скорост се чува някво виене все едно е ролка на ремък,обаче като натисна съединителя и виенето спира като го отпусна пак почва.Някои има ли си на представа какво може да е това,дали проблема е в съединителя или в скоростната кутия понеже ми казаха че може да нямам достатачно масло в скоростната кутия и заради това да прави така.Когато я карам скоростите влизат свободно съединителя оделя добре но това виене много ме дразни.Благодаря ви предваритело
- baobab007
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за Голф 3-1.6 моно
Според мен лагер на първичният вал на скоростната кутия

Което не пречи да си провериш маслото в кутията. Аз карам трета година с такъв шум и засега нещата са без промяна. Ремонтът е прекалено трудоемък - карай така

- dok7ora
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ви за информацията колеги ще отскоча до някой сервиз да вида колко ще ме одерат
- dok7ora
- Автомобил:
- Двигател:
когато съм на свободна и натискам съединителя виенето спира и при отпускане пак почва,ще я дам и майстор да я види и после ще ви кажа и той кво мисли по въпроса,иначе колата си върви перфектно само това ме дразни дано да не е нещо сериозно 

- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Източи маслото от скоростите,виж дали има финни стружки в него.Мязат на лак за нокти на скочубра-ако има,лагер на първичен вал.
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
TiL написа:от де се чува виенето? при мен след последната смяна на ремъци вие пистовияКато си на свободна помпи съединителя и слушаи дали има промяна във виенето...
от главата ти се чува виенето................написал е че като натисне долния ляв педал и спира,нали тъи се отцепва скоростите и мн. ясно че ще спре

- dok7ora
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте пак ходих на майстор да прегледа колата каза че е първичен вал на скоростната кутия ама нито погледна има ли масло в кутията нито нищо,и на вече му се ядосах като каза че иска 350 лева за ремонт,може да е имал температура.Иска ми се да си я оправа сам ама всеки които питам казва че много зор се сваля скоростната кутия,а на мен 5-и задна ми варвят перфектно нито хъркат скорости нито нищо,дали има вероятност да е само за смяна на масло

- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
питай някои които наистина разбира за това което ти написах по-горе просто да си поиграе да свали страничния капак и да поогледа....докъто не се погледне тъи с хвърляне на боб нищо няма да стане всеки ще ти дава различно мнение и намен ми казваха че е от валовете,но уви разминах се със смяна на 2 иглени лагера за 40 лв.иначе 350 лв. е напълно нормална цена ако ти сваля кутията и ти я ремонтира,но мн. малко се наемат,по евтино и практично е 2-ра ръка ....
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”