Въпрос за Голф 3-1.6 моно

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
dok7ora
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за Голф 3-1.6 моно

Мнениеот dok7ora » Нед 12 сеп 2010 19:58

Здравейте колеги от скоро имам голф 3 проблема в колата е че когато я запала и е усвободена от скорост се чува някво виене все едно е ролка на ремък,обаче като натисна съединителя и виенето спира като го отпусна пак почва.Някои има ли си на представа какво може да е това,дали проблема е в съединителя или в скоростната кутия понеже ми казаха че може да нямам достатачно масло в скоростната кутия и заради това да прави така.Когато я карам скоростите влизат свободно съединителя оделя добре но това виене много ме дразни.Благодаря ви предваритело

icsson
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за Голф 3-1.6 моно

Мнениеот icsson » Пон 13 сеп 2010 10:19

Според мен лагер на първичният вал на скоростната кутия

Потребителски аватар
baobab007
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baobab007 » Пон 13 сеп 2010 14:24

Според мен лагер на първичният вал на скоростната кутия
:да:

Което не пречи да си провериш маслото в кутията. Аз карам трета година с такъв шум и засега нещата са без промяна. Ремонтът е прекалено трудоемък - карай така :beer

Потребителски аватар
dok7ora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dok7ora » Пон 13 сеп 2010 18:03

Благодаря ви за информацията колеги ще отскоча до някой сервиз да вида колко ще ме одерат

Потребителски аватар
dok7ora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dok7ora » Вто 14 сеп 2010 19:31

когато съм на свободна и натискам съединителя виенето спира и при отпускане пак почва,ще я дам и майстор да я види и после ще ви кажа и той кво мисли по въпроса,иначе колата си върви перфектно само това ме дразни дано да не е нещо сериозно :?

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Вто 14 сеп 2010 21:49

Източи маслото от скоростите,виж дали има финни стружки в него.Мязат на лак за нокти на скочубра-ако има,лагер на първичен вал.

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Сря 15 сеп 2010 22:28

TiL написа:от де се чува виенето? при мен след последната смяна на ремъци вие пистовия :) Като си на свободна помпи съединителя и слушаи дали има промяна във виенето...

от главата ти се чува виенето................написал е че като натисне долния ляв педал и спира,нали тъи се отцепва скоростите и мн. ясно че ще спре :screwy Колега,що се отнася до проблема ти и при мен беше 1:1! решението:намаляло нивото на маслото и отттам си заминали 2 иглени лагера,на 5-та скорост и на задна(няма да обяснявам защо...) смяната става през страничния капак на скоростите,но въпроса е да ги намериш самите загери читави.....успех!!!

Потребителски аватар
dok7ora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dok7ora » Чет 16 сеп 2010 16:19

Здравейте пак ходих на майстор да прегледа колата каза че е първичен вал на скоростната кутия ама нито погледна има ли масло в кутията нито нищо,и на вече му се ядосах като каза че иска 350 лева за ремонт,може да е имал температура.Иска ми се да си я оправа сам ама всеки които питам казва че много зор се сваля скоростната кутия,а на мен 5-и задна ми варвят перфектно нито хъркат скорости нито нищо,дали има вероятност да е само за смяна на масло :? :( :roll:

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Чет 16 сеп 2010 17:41

питай някои които наистина разбира за това което ти написах по-горе просто да си поиграе да свали страничния капак и да поогледа....докъто не се погледне тъи с хвърляне на боб нищо няма да стане всеки ще ти дава различно мнение и намен ми казваха че е от валовете,но уви разминах се със смяна на 2 иглени лагера за 40 лв.иначе 350 лв. е напълно нормална цена ако ти сваля кутията и ти я ремонтира,но мн. малко се наемат,по евтино и практично е 2-ра ръка ....

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”