Здравейте колеги. Я изкажете някакво мнение от какво миже да ми прекъсвма мотора. когато го оставя на обороти през 8-10 сек. претриса за секунда и после пак си се оправя държи си 800-900 об. закъчихго скоро на няква машинария която показваше тоците. и нищо не излезе идеална "синосоида", сменял съм свещи и кабели.това го прави както и на бензин (усеща се повече) така и на гас (обикновенна газова). а да и диагностиката не засича нищо. КАКЪВ МОЖЕ ДА МУ Е ДЕРТА.???
Здрасти. Причини за прекъсва много - въздушен флтър, катализатор, ако имаш, някоя запушеня дюза. Също може каквото имах аз на моето AGG - един датчик се беше замърсил и забиваше муцуна в дадени обороти. Също може кабели и свещи. А това, на което са я закачили се нарича VAG-COM .
Колега може да е и от газта нищо че ти го прави и на бензин като е обикновенно газовото и бърка компютъра а в прочем кога ти го прави този проблем когато е топла или студена???
Аз пък залагам на кабели , те се проверяват на тъмно на отворен капак то се вижда къде излиза искра ако има прецакан кабел - това при запален мотор на празен ход. Също така съм и на мнение, че в тия ниски обороти може и датчик за налягане на масло да се гаври, но щеше да излезне като грешка на диагностиката (но е само предположение).
Провери: 1. Кабели - ОК 2. Свещи - ОК 3. Дистрибуторна капачка - ОК 4. Палец - ОК 5. Бобина - ОК когато я закачих на ел.кон мисля че се казваше. Ме увериха че не е ни6то по запалителната с-ма била перфектна. До колкото до този датчик за нал.маслото напоследак лампичклата за маслото взе да мига по 2-пати следкато паля. Преди мигаше по веднъж.Но той каква роля може да играе всъщност?
Това не е добре. Най-вероятно маслото ти е за смяна, или си налял такова, каквото AGG не харесва. Съмнява ме да прекъсва заради масло (той директно би спрял), но може да има някаква връзка. При всички случаи не би трябвало въобще да ти премигва лампичката. С какво масло си сега?
До колкото знам е хубаво това... Ако искаш и имаш възможност го смени. Току-виж се оправило. Може и просто някой запушен филтър да имаш, то с нашите горива и масла... За инфо - моето AGG го карам с Mannol Molibden 15W40. Препоръча ми го моят майстор. Немско е, каза че е добро. Малко повече от година го коткам и засега нямам проблеми. Обаче аз и доливах, защото ми беше изгоряла гарнитурата и хвърляше.
първия път го налях с 15/40 обаче много бързо го глътна. после видях в ауто-дата, че се карало с 10/40 и 2-рия път му налях тва и не емръдналоваобще.и затова мисля пак да сложа 10/40 че да ми е мирна главата.