Вчера пробвах наравното - на 2-ра докрай(6500) 105км/ч, на 5-а при 3000 оборота 105км/ч. Тук гледах там смятах, но не съвпадат стойностите с нито една типична ABF-ска кутия. Смятах за CDA, DPA обаче не се връзват стойностите. За ABF намирам:
1 - 3.300
2 - 1.944
3 - 1.308
4 - 1.029
5 - 0.837
диф -3.68
Гуми 205/50/16. С тези данни не мога да докарам никакви правилни стойности.
П.С. Скоростите са със жила.
Каква е тая скоростна кутия бре? - Ъпдейти
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
Каква е тая скоростна кутия бре? - Ъпдейти
Последна промяна от xploda на Сря 15 сеп 2010 19:05, променено общо 2 пъти.
- moncho8920
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Каква е тая скоростна кутия бре?
Да не ти е сменена само 5-та...На другите предавки, някакво съвпадение? 

- xploda
- Двигател:
moncho8920 написа:Да не ти е сменена само 5-та...На другите предавки, някакво съвпадение?
Знам ли

- moncho8920
- Автомобил:
- Двигател:
xploda написа:moncho8920 написа:Да не ти е сменена само 5-та...На другите предавки, някакво съвпадение?
Знам ли, за втора вярно смята 104.7км/ч при 6500.
Мене нещо ме съмнява таз 5-та с тия обороти на тия километри. Ама знам ли, тия предавателни числа нещо хич ги нямам за приятели. А top-speed-а горе/долу какъв ти е? и защо се притесняваш толкова?
П.С. Аз карам дизел, качих скорости от бензинова кола(G60) сега на 5-та с 3000об съм 85км/ч(май така беше)

- xploda
- Двигател:
moncho8920 написа:xploda написа:moncho8920 написа:Да не ти е сменена само 5-та...На другите предавки, някакво съвпадение?
Знам ли, за втора вярно смята 104.7км/ч при 6500.
Мене нещо ме съмнява таз 5-та с тия обороти на тия километри. Ама знам ли, тия предавателни числа нещо хич ги нямам за приятели. А top-speed-а горе/долу какъв ти е? и защо се притесняваш толкова?
П.С. Аз карам дизел, качих скорости от бензинова кола(G60) сега на 5-та с 3000об съм 85км/ч(май така беше)![]()
Тоp speed-а не съм го пробвал

Пък по майстори не ми се ходи, че е така за едно "поглеждане" ще ме одруса едно 50лв., не е като в България да се размина с малко или без пари.
- moncho8920
- Автомобил:
- Двигател:
Това от "втора-първа" не му се плаши, това, че влиза на половин-пак. Аз лично не съм карал VW, Seat и прочие на който скоростите да влизат страхотно(говоря за по-старите модели) Виждам, че си писал, че си с жила, от там можеш да регулираш, и съответно да си нагласиш "първа" или която и да е. Аз лично съм се мъчил(и не само аз) и постигам задоволителен резултат с плавното влизане на предавките. Понякога, когато си реши първа неще да влезе и си трябва "втора-първа" Егати обяснението направих
За съединителя не се притеснявай, а и няма как да не са го напаснали. Не съм сигурен, но май твоето жило на съединителя е самореголируемо, тоест май педала трябва да си отделя горе(извинявам се ако не е така, нека някой колега ме поправи) Съединителят ти с помпа ли е(би трябвало)?
След тоя тормоз дето си му наложил и не е приплъзнал няма ядове, ще кара.

За съединителя не се притеснявай, а и няма как да не са го напаснали. Не съм сигурен, но май твоето жило на съединителя е самореголируемо, тоест май педала трябва да си отделя горе(извинявам се ако не е така, нека някой колега ме поправи) Съединителят ти с помпа ли е(би трябвало)?

След тоя тормоз дето си му наложил и не е приплъзнал няма ядове, ще кара.

- galyaradeva
- Автомобил: Vw Caravelle 1998
- Двигател: VR6-140hp
- Контакти:
И аз съм със АБЦ мотор на 5 със 3000 об. съм малко под 110. Преди да и направя ремонта държеше 100. Свиди ми се да я натисна на пъра да видя колко ще вдигне. Ако има някакво значение мойто е комби. 

- xploda
- Двигател:
moncho8920 написа:Виждам, че си писал, че си с жила, от там можеш да регулираш, и съответно да си нагласиш "първа" или която и да е. Аз лично съм се мъчил(и не само аз) и постигам задоволителен резултат с плавното влизане на предавките.
Е тва трябва да пробвам да го регулирам най-накрая, един друг колега още кога каза да го направя, ама какво да лъжа - шубе ме е да не прецакам нещо. Пък и май сам няма да стане, в смисъл ще трябва втори човек

moncho8920 написа:Съединителят ти с помпа ли е(би трябвало)?
Не съм сигурен, ама трябва да е. Утре ако не изникне нещо ще взема да снимам аз малко че има едни други неща там да питам поне и за тях. Пък и да се види с помпа ли е или не.
moncho8920 написа: След тоя тормоз дето си му наложил и не е приплъзнал няма ядове, ще кара.

galyaradeva написа:И аз съм със АБЦ мотор на 5 със 3000 об. съм малко под 110. Преди да и направя ремонта държеше 100. Свиди ми се да я натисна на пъра да видя колко ще вдигне. Ако има някакво значение мойто е комби.
Къв тоя АБЦ, да не е ABS? Бе пробвай един път толкова нищо няма да му стане. Аз снощи поне по 5-6 пъти 1-ва и 2-ра ги изцедих докрай пак така - само за проба

- galyaradeva
- Автомобил: Vw Caravelle 1998
- Двигател: VR6-140hp
- Контакти:
Е да де
Бре свиди ми се.. що пъри дадах да го накарам да тръгне кат хората
Ади утре ще ти кажа.. да не ма види жената че кожата от гърбът ще ми смъкне...

- xploda
- Двигател:
Re: Каква е тая скоростна кутия бре? - Ъпдейти
http://photo-zona.net/images/user64284/album24573/large/1284569196_qohw4753_DSCN0137.JPG
http://photo-zona.net/images/user64284/album24573/large/1284569233_srpw0505_DSCN0138.JPG
Е тва пише на капачката на скоростите отгоре. На 02А отива работата май...???
Колеги, тръгнах да се правя на майстор онзи ден да регулирам хода на жилата, но се спрях, че нещо май е счупено. На видеото се вижда от едната страна някакво лъскаво е полуоткрито, а от другата страна баш си липсва една част то се вижда. Тука също:
http://photo-zona.net/images/user64284/album24573/large/1284569401_kxav8050_DSCN0141.JPG
http://photo-zona.net/images/user64284/album24573/large/1284569233_srpw0505_DSCN0138.JPG
Е тва пише на капачката на скоростите отгоре. На 02А отива работата май...???
Колеги, тръгнах да се правя на майстор онзи ден да регулирам хода на жилата, но се спрях, че нещо май е счупено. На видеото се вижда от едната страна някакво лъскаво е полуоткрито, а от другата страна баш си липсва една част то се вижда. Тука също:
http://photo-zona.net/images/user64284/album24573/large/1284569401_kxav8050_DSCN0141.JPG
- moncho8920
- Автомобил:
- Двигател:
На това невярвай...на тази капачка ли мислиш, че пише кода на скоростите?
На самия кожух си има код и той не е само три цифри и букви. Трудно се открива но с търпение, подвижна лампа и канал, ще го намериш(ако имаш тази възможност де)
На снимката не се вижда това лъскавото(или поне аз не го виждам)... ако се показва когато превключваш...не се плаши

На снимката не се вижда това лъскавото(или поне аз не го виждам)... ако се показва когато превключваш...не се плаши

- xploda
- Двигател:
moncho8920 написа: На снимката не се вижда това лъскавото(или поне аз не го виждам)... ако се показва когато превключваш...не се плаши
на 35,36-тата секунда ясно "лъсва"

-
- Автомобил:
- Двигател:
Това дето лъсва си е така, то си е вилка и си е в ред, нищо не е счупено 

- xploda
- Двигател:
Петър Петров написа:Това дето лъсва си е така, то си е вилка и си е в ред, нищо не е счупено
Ми тва дето е пред него? На 24-25-тата секунда дето го соча с кебапчетата

-
- Автомобил:
- Двигател:
Това дето го сочиш там си е така, а жилото дето е хванато за него ти определя на първа, трета, пета ли да включиш, т.е. като местиш лоста наляво надясно оттам се регулира колко наляво надясно да отива 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”