Golf MK4 AHF - Проблем с климатика

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kalopo0o
Автомобил: Golf TDI ++
Двигател:

Golf MK4 AHF - Проблем с климатика

Мнениеот kalopo0o » Вто 09 юни 2015 15:25

Здравейте колеги ,

Проблема е следния :
Климатика като го пусна компресора се вкючва , но от духалките неще и да чуе за студено . Ходих да го допълня като си мислех че от там идва проблема напълниха го . Казаха ми че компресора ми работи добре и държи налягане , но климатика неще и да чуе да духне студено . Също ми казаха че моторчето на парното на мах обороти не правило достатачно силна струя и от това можело да се влияе (колата е с климатроник).

Моля помагайте , че не искам да откривам топлата вода с варианта проба грешка , че излишни пари нямам .

Благодаря за вниманието.

Потребителски аватар
kalopo0o
Двигател:

Re: Проблем с климатика на голф 4 AHF

Мнениеот kalopo0o » Сря 10 юни 2015 8:33

Колеги ,

Вчера след работа свалих жабката на колата и гледах дали клапите на парното дали работат от преминаване от студено към топло и обратно . Клапите работят , но немога да знам дали вътре в самата кутия работят и дали не омешва топло и студено ?!

Моля за помощ !

Потребителски аватар
hubavito
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот hubavito » Чет 11 юни 2015 0:02

Намери някой с Vag-com и си закачи колата, така ще разбереш дали има грешка в някой възел, който трябва да се погледне. Този който ти е пълнил климатика не се ли занимава с такива неща, той не погледна ли системата ?

Потребителски аватар
Dare_16V_9A
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: AFN1996 1991

Мнениеот Dare_16V_9A » Чет 11 юни 2015 6:10

Колега занимавам се с автоклиматици вариянти има не един!като ти казаха, че компресора ти работи добре ти защо не ги пита какво е налягането? Ниското колко е и високото?перките тръгват ли като пуснеш климатика ако една от перките не работи няма да имаш и климатик това са главните причини : компресор , перки, трв,пресостат!най добре иди първо да ти я закачат на ваг ком да знаеш дали има проблем електрически !!!

Потребителски аватар
kalopo0o
Двигател:

Мнениеот kalopo0o » Чет 11 юни 2015 7:28

Благодаря за отговорите колеги днес ще я закача на VAC-COM и ще пиша дали има някъкав електрически проблем .

ПС: Момчето което ми пълни климатика каза нещо от сорта че компресора държал 7 атмосвери , което било добре .

Потребителски аватар
kalopo0o
Двигател:

Re: Golf MK4 AHF - Проблем с климатика

Мнениеот kalopo0o » Пет 07 авг 2015 13:49

Здравейте колеги ,

Проблема с климатика е решен оказа се някакъв клапан в самия компресор , реших обаче да не го ремонтирам , а да си взема друг компресор втора ръка.Смених си компресора сам и отидох да ми напълнят системата .За сега всичко работи без грешка добре че не се навих да си свалям таблото на колата .

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”