здравейте колеги, имам голф 4 1.4 и при мен започна да харчи много масло (1л/1000км). Колата е на 150К километра, не пуши, няма и теч. Видях че има много подобни теми но все пак искам да задам няколко въпроса на които не мога да намеря отговор.
Отидох при един познат майстор и той ми каза, че този проблем на двигателя се оправял със смяна на гумички на клапаните, но този разход не е ли малко голям за гумички не трябва ли да се сменят и сегменти. Моля някой ако е имал подобен проблем да сподели опита си. Също така ако може и да ми кажете ориентировъчни цени за гумичките и сегментите.
поздрави
Въпрос за Голф4 1.4 16в и горенето на масло
- Nikkolay
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Въпрос за Голф4 1.4 16в и горенето на масло
Сегменти - 70 лв
Гарнитура глава - 56 лв.
Биелни лагери - 30 лв.
Болтове глава - 23 лв.
Гарнитура изпускателен колектор - 9 лв.
О-пръстени смукателен колектор - 16 лв.
О-пръстен воден фланец - 1 лв.
Ремонт глава - 180 лв. /включва шлайф, гумички, припасване на клапаните, смяна водачи/
Труд - 300 лв - включва, смяна биелни лагери, смяна сегменти, почистване бутала, смяна масло, смяна горивен фиултър, смяна маслен ф-р, смяня въздушен ф-р, сваляне/качване на глава, смяна о-пръстени всмукателен колектор.
п.п. Правено преди няколко месеца
, същия мотор
Гарнитура глава - 56 лв.
Биелни лагери - 30 лв.
Болтове глава - 23 лв.
Гарнитура изпускателен колектор - 9 лв.
О-пръстени смукателен колектор - 16 лв.
О-пръстен воден фланец - 1 лв.
Ремонт глава - 180 лв. /включва шлайф, гумички, припасване на клапаните, смяна водачи/
Труд - 300 лв - включва, смяна биелни лагери, смяна сегменти, почистване бутала, смяна масло, смяна горивен фиултър, смяна маслен ф-р, смяня въздушен ф-р, сваляне/качване на глава, смяна о-пръстени всмукателен колектор.
п.п. Правено преди няколко месеца
- ivan dimitrov76
- Автомобил:
- Двигател:
здравеи и аз имах съшият проблем с маслото и аз си мислех за гумички но и маслените ми сигменти бяха спекли иначе на другите им нямаше нищо разминах се със сегменти,гумички,лагери ,а за цената зависи какъв читав маистор ще намериш.на мен ми гореше около 600 грама на 1000км
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Двигател също така може да гори масло,ако са разцепени водачите на клапаните - тогава със смяна на гумички нищо не се оправя.Водачите се чупят т.е. пукат ако се прегрее двигтеля и през пукнатината маслото се налива директно в цилиндъра и колата си го гори.Това също е хубаво да се види,когато се пипа двигателя и се свала главата и т.н. По-старите вигатели,които са и по-здрави винаги имат 1-2 разцепени водача,когато се свали главата им.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”