Днес намерих една букса, която не е закачена никъде и ми е интересно защо е така. Самата букса се намира отпред вдясно (като си с лице към колата) и беше завряна под пластмасовата кора. Доколкото можах проследих кабела с буксата - влиза в двигателния отсек, ама повече не можах да проследя. Чудя се дали е нещо, откачено от компютъра за да се скрие някой проблем (при диагностика всичко по колата е наред, но ако е откачен някой модул няма и да проличи) или евентуално е някаква стара аларма махната преди да ми продадат колата. Слагам снимка на буксата и къде се намира, иначе на буксата означението е 161971989 А.
Колата е Golf 3, GTI 115кс, ADY
Откачена букса
-
rumensimeonov
- Автомобил:
- Двигател:
Откачена букса
Последна промяна от rumensimeonov на Нед 12 сеп 2010 18:24, променено общо 1 път.
- IvanMan
- джедай

- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
Re: Откачена букса
тази букса е за подгряване на пръскалките.
-
rumensimeonov
- Автомобил:
- Двигател:
Добре, а къде следва да се закачи тогава? Подгряването на пръскалките от общия бутон за задно стъкло/странични огледала ли е? Нямам отделен бутон в таблото
- IvanMan
- джедай

- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
трябва да си купиш пръскалки с подгряване и към тях ще има и кабел, който се включва в тази букса.
включва се заедно със задното стъкло.
включва се заедно със задното стъкло.
- baobab007
- Автомобил:
- Двигател:
Да, няма отделен бутон за подгряването на пръскалките. А иначе с един мултицет или с пробна лампа можеш да провериш дали идва ток до буксата. Възможно е пръскалките да са сменявани и сега да са без подгрев
-
rumensimeonov
- Автомобил:
- Двигател:
ще погледна внимателно пръскалките утре и ще замеря; предполагам, че при пръскалките с подгрев от долната страна на капака трябва да има някакви кабелчета до тях, не съм се заглеждал до сега
- peachbaby
- Автомобил:
- Двигател:
колеги,и при мен ги има буксите но пръскалките ми не са с подгрев.нямат кабели.то е ясно че ще трябва да ги сменя с такива със подгрев ,но мен ме тормози друг въпрос.-винаги когато колата е на контаккт или работи, на кабелите за пръскалките има ток.(пробвах го с крушка за габарит).угасиш ли контакта -тока на кабела спира.при накои колеги може-би подгрева им се включва с копчето за задния реотан но при мен а и на доста други мои приятели с голф има постоянно ток на кабелите.това нормално ли е?
- swifter
- Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
- Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF
Това, кога да се подгряват е в самите пръскалки. Самия вагревател, но помня точно как беше термина, е температурно зависим. Т.е. когато е топло не пропуска ток, а единствено и само когато е студено, май беше при 5 градуса.
-
GT limited edition
- Автомобил:
- Двигател:
Тази букса е за осветление в двигателния отсек ... През далечната 1995 година когато немеца сглобил голф-а в завода под капака е имало и кора (шумо изолираща вата) ако така мога да го нарека на която е имала и осветление на нея , когато отвориш капака през свечерено време да ти освети двигателния отсек ... Предполагам нямаш вата , нямаш и осветление ... айде със здраве 

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
GT limited edition написа:Тази букса е за осветление в двигателния отсек ... През далечната 1995 година когато немеца сглобил голф-а в завода под капака е имало и кора (шумо изолираща вата) ако така мога да го нарека на която е имала и осветление на нея , когато отвориш капака през свечерено време да ти освети двигателния отсек ... Предполагам нямаш вата , нямаш и осветление ... айде със здраве
Айде аз като имам заводско вата и подгревни пръскалки ела ми покажи къде стои лампата
Това не е AUDI бе баце то VW не му требе лампа под капака 
Имаш мноооого поздарви от арменския поп тая букса е точно за подгрев на пръскалките 28лв бройката нови. Буксата е захранена когато колата е на контакт на черния кабели има +12V а на кафевия маса

Последна промяна от znainainai на Нед 12 сеп 2010 22:52, променено общо 1 път.
-
GT limited edition
- Автомобил:
- Двигател:
znainainai написа:GT limited edition написа:Тази букса е за осветление в двигателния отсек ... През далечната 1995 година когато немеца сглобил голф-а в завода под капака е имало и кора (шумо изолираща вата) ако така мога да го нарека на която е имала и осветление на нея , когато отвориш капака през свечерено време да ти освети двигателния отсек ... Предполагам нямаш вата , нямаш и осветление ... айде със здраве
Имаш мноооого поздарви от арменския поп тая букса е точно за подгрев на пръскалките 28лв бройката нови. Буксата е захранена когато колата е на контакт на черния кабели има +12V а на кафевия масаПръскалкит вътре имат едно термо резисторче дето регулира колко да греят

-
rumensimeonov
- Автомобил:
- Двигател:
Замерих,
на буксата си има 12V. Въпроса е някой колега ако има тази екстра да сподели върши ли работа или не. От Ауто+ ми казаха 60 лв. за пръскалки с подгряване та се чудя да имам ли нова екстра или не. Сипвам си зимна течност и рядко ми се е случвало пръскалките да не пръскат защото са замръзнали, в такива случаи чакам мотора да си свърши работата
От друга страна обикновено тогава и чистачките са замръзнали и не чистят ефективно. Та още се колебая за смисъла
на буксата си има 12V. Въпроса е някой колега ако има тази екстра да сподели върши ли работа или не. От Ауто+ ми казаха 60 лв. за пръскалки с подгряване та се чудя да имам ли нова екстра или не. Сипвам си зимна течност и рядко ми се е случвало пръскалките да не пръскат защото са замръзнали, в такива случаи чакам мотора да си свърши работата
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”