Вентилатор !

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Ivan kolev Ivanov
Автомобил:
Двигател:

Вентилатор !

Мнениеот Ivan kolev Ivanov » Сря 15 сеп 2010 22:40

Здравейте колеги, имам Volkswagen Golf III 1.6/ 75 к.с на ГАС!
Проблемът ми е следният, вентилаторат ми се включваше на 80 градуса, преди една седмица започна да се включва на 90 градуса, въпросът ми е, трябва ли да сменям термостата или има друг начин да го оправя.
А другото което е, някой може ли да ми каже как да си направя вентилатора да работи постоянно, когато работи двигателя да работи и вентилаторът ?

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Вентилатор !

Мнениеот fill » Сря 15 сеп 2010 23:11

Нормално е да включва вентилатора на 90 градуса това трябва да е така. Можеш да пуснеш перката да работи постоянно ама от това ще имаш само минуси: едното е голям разход на гориво другото е че няма да е добре за двигателя ниската температура. Най-добрата температура на двигателя е около 90 градуса. :wink:

Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Чет 16 сеп 2010 0:03

fill написа:Нормално е да включва вентилатора на 90 градуса това трябва да е така. Можеш да пуснеш перката да работи постоянно ама от това ще имаш само минуси: едното е голям разход на гориво другото е че няма да е добре за двигателя ниската температура. Най-добрата температура на двигателя е около 90 градуса. :wink:

това от каде ти хрумна :?: след като термостата не е отворил двигателя си подържа нормална температура,ако термостата заспи отворен да,иначе с редовен не,само ще се налага често да правиш ремонт на перката,свиркай си с пръсти и си карай колата,ако почне да загрявя над 100 градуса тогава търси проблема

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Чет 16 сеп 2010 8:04

PuShE_ написа:
fill написа:Нормално е да включва вентилатора на 90 градуса това трябва да е така. Можеш да пуснеш перката да работи постоянно ама от това ще имаш само минуси: едното е голям разход на гориво другото е че няма да е добре за двигателя ниската температура. Най-добрата температура на двигателя е около 90 градуса. :wink:

това от каде ти хрумна :?: след като термостата не е отворил двигателя си подържа нормална температура,ако термостата заспи отворен да,иначе с редовен не,само ще се налага често да правиш ремонт на перката,свиркай си с пръсти и си карай колата,ако почне да загрявя над 100 градуса тогава търси проблема

Може ли да уточниш кое по-точно е грешно което съм казал ?
Няколко пъти четох твоя пост ама не разбрах с кое не си съгласен. Може би причината е пост който само ти си го разбираш.

Потребителски аватар
PuShE_
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Чет 16 сеп 2010 20:23

fill написа:едното е голям разход на гориво другото е че няма да е добре за двигателя ниската температура

отговарям ли на въпроса ти,докато термостата не отвори няма циркулация на антифриз през радиатора,следователно перката и да върти не охлажда :!:

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Чет 16 сеп 2010 22:05

PuShE_ написа:
fill написа:едното е голям разход на гориво другото е че няма да е добре за двигателя ниската температура

отговарям ли на въпроса ти,докато термостата не отвори няма циркулация на антифриз през радиатора,следователно перката и да върти не охлажда :!:

Тука бъркаш и да не е отворил термостата горната част на радиатора е топла.
На един колега и приятел от форума през зимата му се развали релето на климатика. От което почна да му работи перката непрекъснато. Температурата на антифриза беше много ниска , показанието беше в началото на скалата. :wink:

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Чет 16 сеп 2010 22:09

Така като се замисля, проблема е бил като се е включвала перката на 80 градуса, то на 80 още термостата не е отворил!

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Чет 16 сеп 2010 22:33

То ако не е отворил термостата как ще включи перката? Мисли като пишеш, ако не знаеш не пиши!!!

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Чет 16 сеп 2010 22:40

Исках да кажа НЕ би трябвало да е отворил, то тогава ако работи термостата няма логика да се включва перката, на 80 гр. пък още по малко.

Потребителски аватар
PuShE_
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Чет 16 сеп 2010 23:00

fill написа:Тука бъркаш и да не е отворил термостата горната част на радиатора е топла.
На един колега и приятел от форума през зимата му се развали релето на климатика. От което почна да му работи перката непрекъснато. Температурата на антифриза беше много ниска , показанието беше в началото на скалата. :wink:

оффффф,1-во не говорим за коли с клима,2-о когато си пуснеш климатика перката отпреде започва да върти за да охлажда фреона,което няма нищо общо с охладителната с-ма на колата(случея с приятеля ти),3-о датчика се намира в долната част на радиатора mhihi

Потребителски аватар
PuShE_
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Чет 16 сеп 2010 23:06

Петър Петров написа:То ако не е отворил термостата как ще включи перката? Мисли като пишеш, ако не знаеш не пиши!!!

не знам дали при всички коли е така,но има 2-а защита която се задейства от показанията на таблото,иначе казано като премине определена граница на делителя за температурата на таблото пуска перката,направено е в случеи че не работи датчика на радиатора да не прегрее колата,аз така олекнах с една перка като ми се прецака уреда на таблото(показваше 120 градуса вместо 90)ама късно разбрах че всичко е от уреда(колата е голф 2 1.6 PN)

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Чет 16 сеп 2010 23:11

Е ти си смел като ти показва 120 градуса и да си караш :lol: А тука става въпрос за включване на перка при ниски температури, не при високи

Потребителски аватар
PuShE_
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Чет 16 сеп 2010 23:47

някаде да съм написал че съм карал така,а и давам отговор как се пуска перка на ниска температура
viewtopic.php?f=5&t=217588&start=15

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Пет 17 сеп 2010 5:39

[quote="PuShE_"][quote="Петър Петров"] уреда на таблото(показваше 120 градуса вместо 90)quote]
Е те тука какво пише :D

Потребителски аватар
PuShE_
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Пет 17 сеп 2010 23:33

ми пише че се е прецакал уреда и показва 120 вместо 90... :screwy :063: айде стига сме срали на човека темата,някакво развитие има ли колега или си караш колицата спокойно :064:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”