Здравейте колеги. Понеже другата година ще трябва да си купувам нови летни гуми, а сега имам излищни пари за този разход от две седмици се ровя в нета и съм набелязал няколко модела. Двоумя се все още за размерите понеже ми минана на ум да сложа някой и друг инч отгоре със нови джанти но това ще го оставя за решаване в последния момент,че не съм наясно със тези ЕТ-та и "J"-ta Надявам се да ударите едно рамо за изборa като не се влияете от цена. Критерия е сигурност че имам щерка на 2 мес. Досега карах със 195\60 R14 и не съм има неприятности но според калкулатора в един сайт мога да кача на 205-45 R16 или 195-45 R16 и няма да имам проблеми.
А това са и гумите. Допълнително ще корегирам скоростните индекси и размерите.
Yokohama c. drive 195/60 R14 86H AC01 asymmetric
Pirelli P 6000 195/60 R14 86H BSW
Bridgestone Turanza ER 300 195/60 R14 86H
Michelin ENERGY E3A 195/60 R14 86H
Falken ZIEX ZE-912 185/55 R14 80H Протектор на борта на джантата "Каквото и да значи това" "Шарката е много сходна с тази на Yokohama c. drive "
Лично аз съм хвърлил око на Пирели-то
Избор за летни гуми.
- galyaradeva
- Автомобил: Vw Caravelle 1998
- Двигател: VR6-140hp
- Контакти:
- тръба
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Избор за летни гуми.
viewtopic.php?f=59&t=38179&start=0&hilit=%D0%BB%D1%8F%D1%82%D0%BD%D0%B8+%D0%B3%D1%83%D0%BC%D0%B8&view=viewpoll
От Мишелина съм доволен. На сухо е залепен за асфалта.
От Мишелина съм доволен. На сухо е залепен за асфалта.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,
Не знам каква ти е идеята да смениш 14-ките с 16-ки, ама те съветвам първо да погледнеш разликата в цените; а и 45 ми се струва доста нисък профил за нашите 'добри' пътища; иначе от доста време карам с Bridgestone - и летни, и зимни, гумите са много добри!
Не знам каква ти е идеята да смениш 14-ките с 16-ки, ама те съветвам първо да погледнеш разликата в цените; а и 45 ми се струва доста нисък профил за нашите 'добри' пътища; иначе от доста време карам с Bridgestone - и летни, и зимни, гумите са много добри!
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
От описаните съм карал само с Йокохамата и съм адски доволен!
НО...
Даден е вече линк към доста обширната тема по въпроса.
Друго - бих препоръчал да се вкарат тези парички някъде на скрито и потайно място (може и в банка, на влог) и гумите да се купят на пролет. По този начин годината им на производство ще е с поне 1 по-нова.
НО...
Даден е вече линк към доста обширната тема по въпроса.
Друго - бих препоръчал да се вкарат тези парички някъде на скрито и потайно място (може и в банка, на влог) и гумите да се купят на пролет. По този начин годината им на производство ще е с поне 1 по-нова.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”