Страничен наклон на предните колела за писта?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
BoXeR_555
Автомобил:
Двигател:

Страничен наклон на предните колела за писта?

Мнениеот BoXeR_555 » Пон 18 юли 2011 9:26

Здравейте,понеже колата се прави за тайм Атак и ще се кара главно на писта искам да променя наклона към отрицателен.
Някой знае ли на колко градуса е оптимално да я направя ,че хем да има спирачки,хем в завой да има по голяма устойчивост.В моемента наклона е направен максимално и в завой е доста устойчива,но спира по-бавно.
Колата е МК2 18 16V

Потребителски аватар
mirkata 4020
Автомобил: vw mk3
Двигател: 1996

Re: Страничен наклон на предните колела за писта?

Мнениеот mirkata 4020 » Пон 18 юли 2011 14:16

Този наклон се нарича Камбер колега,за оптимален такъв при писта се счита варианта от 1 до 3 градуса(отрицателен),но всичко е толкова относително!
Зависи ужасно много от сцеплението на самата писта,защото при лошо такова сам се сещаш какво става.
Тоест при максимален(отрицателен)в старта се губи ускорението,при минимален пък в завоя губиш процент сцепление.....
Затова се правят тестове на пистата преди съзтезание за да се намери оптималния максимум за отрицателен камбер.
Дано съм ти бил полезен.

Потребителски аватар
BoXeR_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BoXeR_555 » Пон 18 юли 2011 16:37

Да беше ми полезно,но на пистата няма как да правя корекции,защото наклона си го регулирам от шенкела и няма как да знам точно на какви градуси го накланям,затова искам да отида на реглаж и да го направя от тук на определени градуси и така да го карам към пистата и на нея.
Благодаря все пак :)

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivan4u » Пон 18 юли 2011 16:45

BoXeR_555 написа:Да беше ми полезно,но на пистата няма как да правя корекции,защото наклона си го регулирам от шенкела и няма как да знам точно на какви градуси го накланям,затова искам да отида на реглаж и да го направя от тук на определени градуси и така да го карам към пистата и на нея.
Благодаря все пак :)

Един съвет - купи си комплект ексцентрици или си направи такива , доста ще си улесниш живота :wink:

Потребителски аватар
BoXeR_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BoXeR_555 » Пон 18 юли 2011 17:13

И сега ще ти кажа защо не съм си купил още :D В клас Street нямам право да съм с регулируемо окачване и нямам право да съм с камбер и кастър плейт.А хубавото при Голфа е че може да си играеш с наклоните на колелата без тях,но пък затова не може на място да го правиш.Все пак си е някакъв плюс защото на много коли пък не може въобще да си играеш с този наклон.

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivan4u » Пон 18 юли 2011 17:33

Мисля , че няма да имаш проблем , защото не е точно кембър плейт , но пък върши почти същата работа ...Както и да е , ще поразпитам , но мисля че няма да имаш проблем :да:
Друга идея - отиваш на Open Track Day примерно и си слагаш плейтовете или ексцентриците . След това с който наклон ти хареса най-много ти го докарват в сервиз и си свиркаш :D

Потребителски аватар
BoXeR_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BoXeR_555 » Пон 18 юли 2011 18:02

Да това става например за Калояново,но пък следващия кръг е на Кюстендил.
Абе ще измисял някакъв среден наклон,та да не губя много ускорение/спиране ,но и да завива

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”