Колеги, дойдоха ми малко парички с които мислих да си взимам малко по-нова кола, но в последствие ме удари едно носталгично чувство, което беше по-силно и в крайна сметка реших да вкарам в пътя сегашната.
За сега съм и намислил пълна подмяна на окачването, обаче по мотора се чудя какво да пипна, за да я позасиля малко.
Давайте идеи. Колата е г2 1.6 cl.
За сега ми се върти в главата само шлайф и друг вал, обаче от какво може да се сложи ? Струва ли си ... по-точно ще има ли ефект ?
Подарък за голф 2 :)
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Подарък за голф 2 :)
С какви пари разполагаш?
купи си кр двигател сложи му регулируемо сп окачване малко джанта кристални фарове стопове пребоядисване и си ти
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
М, кофти дилема.
Разбирам, че си се привързал към колата си, но по-разумното е да спестиш още внякой лев и да си вземеш нова. И на мен ми беше мъчто като отиде старата, но годините са си години и не се връщат. Гарантирам ти, че ако напукаш 4000 по нея каквото и да направиш след няколко месеца ще ти писне и няма да го забелязваш. От друга страна парите н есе връщат. Ако ще нов мотор, окачване, седалки и т.н. остава си двойка.
Ако послушаш разума тия кинти ще си ги скъташ и като паднат още 2000 ще го продадеш и ще си купиш някоя сносна четворка.
Е, ако твърдо си решил да ги даваш за тази - моторче от ГТИ, ниско окачване, цялостно претапициране и нова боя мисля, че са добра инвестиция. Но не знам 4000 дали ще стигнат за всичко, все пак голяма магария е смяната на мотор. А ако вземаш мощен ще вземеш и всичко за него. Общо взето накрая колата няма да я познаеш, а дали ще ти хареса резултатът зависи от теб.
Разбирам, че си се привързал към колата си, но по-разумното е да спестиш още внякой лев и да си вземеш нова. И на мен ми беше мъчто като отиде старата, но годините са си години и не се връщат. Гарантирам ти, че ако напукаш 4000 по нея каквото и да направиш след няколко месеца ще ти писне и няма да го забелязваш. От друга страна парите н есе връщат. Ако ще нов мотор, окачване, седалки и т.н. остава си двойка.
Ако послушаш разума тия кинти ще си ги скъташ и като паднат още 2000 ще го продадеш и ще си купиш някоя сносна четворка.
Е, ако твърдо си решил да ги даваш за тази - моторче от ГТИ, ниско окачване, цялостно претапициране и нова боя мисля, че са добра инвестиция. Но не знам 4000 дали ще стигнат за всичко, все пак голяма магария е смяната на мотор. А ако вземаш мощен ще вземеш и всичко за него. Общо взето накрая колата няма да я познаеш, а дали ще ти хареса резултатът зависи от теб.
- kat007
- Автомобил: VW Golf IV GTI
- Двигател: 1.8T AGU

- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
Пффф!
500лв- койловър, 500лв- джанти, 700-1000 двигател със скорости (КР или АБФ), 1000-1500-боядисване, 500-интериор. Наместих ги-а!
Даже ако спестиш от някъде (демек дойде добра оферта) може да обърнеш внимание на спирачките-даже препоръчвам.
П.П. Въпреки всичко обаче няма да стане като това, а разликата в парите които ще дадеш е малка: viewtopic.php?f=44&t=216328

П.П. Въпреки всичко обаче няма да стане като това, а разликата в парите които ще дадеш е малка: viewtopic.php?f=44&t=216328
- martineli
- Автомобил:
- Двигател:
ооо с 4 лв могат да станат доста приятни неща.най вече това което изброи колегата в горния пост.друго за което можеш да се замислиш е да потърсиш някой ударен г3 абф и да прехвърлиш всичко каквото можеш.мотор окачване салон табло инсталации спирачки че и климатици и рейки хидавлични и квото е здраво нали 

Най добрия варинат.. ще ти го кажа като човек с 10 голфа
Продай тази и си купи друга с по голям двигател.. има достатъчно
И пак 2ка защото твоята няма даже и дискове отзаде не че са трудни за слагане но псоле мотор садиш инсталции накрая ти писва на ... и така а иначе си зимаш някой запазен кр за 2-3 бимби и и си ти
Ако па си решил да се разправяш се позаимисли точно къв мотор искаш
мога те уреда с някоя 112ка
Продай тази и си купи друга с по голям двигател.. има достатъчно
И пак 2ка защото твоята няма даже и дискове отзаде не че са трудни за слагане но псоле мотор садиш инсталции накрая ти писва на ... и така а иначе си зимаш някой запазен кр за 2-3 бимби и и си ти

Ако па си решил да се разправяш се позаимисли точно къв мотор искаш
мога те уреда с някоя 112ка

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Хайде и аз да изкажа мнение как можеш да изхарчиш най-добре 4к лева за тая кола. Не си писал колко е годишна, затова приемам, че е на около 20.
1. Разглоби изцяло автомобила
2. Обработи купето отвсякъде, да стане като ново - после боя, отдолу битум или боди
3. Същото нещо стори и под предния капак, яко лъскане и боядисване
4. Разглоби мотора до всяко болтче, смени всичко де-що има за смяна по него с ново, качествено.
5. Същото направи и с окачването
6. Обслужи скоростната кутия, смени й маслото с хубаво синтетично
7. Нови амортисьори, стандартните за модела - Боге, Билщайн, Закс, по твой вкус
9. Джанти - металните, с кръглите дупки, тасчетата и ринговете, чистак нови гуми
10. Купе - намери си хубав плюшен салон като моя (благодарение на Сашич) със съответните му кори.
11. Преди да събереш частите по купето шумоизолирай го цялото с битумна лента, няма да ти излезе повече от 200-300 лева - врати, таван, под отзад до рез. гума, даже можеш и на калниците да залепиш от другата им страна
12. Събираш колата и й предаваш оригинален вид - ако има строшени пластмаси по нея издирваш нови и ги заменяш
Така сигурно ще ти стигнат 4-те хиляди лева и практически ще имаш един рециклиран автомобил готов за още поне 10 години употреба. Ако през тях се поддържа добре и всичко му се сменява навреме, тая кола някъде през 2020 ще струва доволна сума пари, ако остане в оригинален вид.
Това сега го съчиних, но ако имам финанси бих го направил на моята Джета
Имам впредвид нещо такова като резултат:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=2
1. Разглоби изцяло автомобила
2. Обработи купето отвсякъде, да стане като ново - после боя, отдолу битум или боди
3. Същото нещо стори и под предния капак, яко лъскане и боядисване
4. Разглоби мотора до всяко болтче, смени всичко де-що има за смяна по него с ново, качествено.
5. Същото направи и с окачването
6. Обслужи скоростната кутия, смени й маслото с хубаво синтетично
7. Нови амортисьори, стандартните за модела - Боге, Билщайн, Закс, по твой вкус
9. Джанти - металните, с кръглите дупки, тасчетата и ринговете, чистак нови гуми
10. Купе - намери си хубав плюшен салон като моя (благодарение на Сашич) със съответните му кори.
11. Преди да събереш частите по купето шумоизолирай го цялото с битумна лента, няма да ти излезе повече от 200-300 лева - врати, таван, под отзад до рез. гума, даже можеш и на калниците да залепиш от другата им страна
12. Събираш колата и й предаваш оригинален вид - ако има строшени пластмаси по нея издирваш нови и ги заменяш
Така сигурно ще ти стигнат 4-те хиляди лева и практически ще имаш един рециклиран автомобил готов за още поне 10 години употреба. Ако през тях се поддържа добре и всичко му се сменява навреме, тая кола някъде през 2020 ще струва доволна сума пари, ако остане в оригинален вид.
Това сега го съчиних, но ако имам финанси бих го направил на моята Джета

Имам впредвид нещо такова като резултат:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=2
-
- Автомобил:
- Двигател:
mania написа:М, кофти дилема.
Напълно споделям мнението на колегата!и аз бях със същия г2 и си взех 4ка преди 8 месеца .разликата е огромна.според мен няма смисъл да наливаш пари в 20г кола,беше ми мъчно, ама няма как .цял живот ли ще караш добрата стара 2ка?успех с новата покупка

Колеги, благодаря много на всички за идеите.
Работата е там че не искам да го рециклирам, за да го правя още за 10 години, а искам просто да го засиля малко и да му оправя болежките дето в момента го мъчат.
Евентуално другият вариант е е36 318i от немско за тея пари + смяна на консуматив и газов инжекцион, че нещо се отказах от 1.9 TDI-то, дето го бях намислил
Пък и идва зима... задното е

Работата е там че не искам да го рециклирам, за да го правя още за 10 години, а искам просто да го засиля малко и да му оправя болежките дето в момента го мъчат.
Евентуално другият вариант е е36 318i от немско за тея пари + смяна на консуматив и газов инжекцион, че нещо се отказах от 1.9 TDI-то, дето го бях намислил

Пък и идва зима... задното е

- passat_rs
- Автомобил: BMW E91
- Двигател: M57 T2
Стегни я според мен голф 2 има най красивото купе на vw напълно подкрепям мнението на колегата stefan4o 

- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Това с БМВ-то е добра идея. Но да внимаваш, че кво ги правят... До колкото знам с епроизвеждат до 95г., така че търси от тогава някъде.
- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”