Смяна на окачване на Голф 2 с по-високо

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
loxxxly
Автомобил:
Двигател:

Смяна на окачване на Голф 2 с по-високо

Мнениеот loxxxly » Чет 09 сеп 2010 8:35

Здравейте, искам да Ви попитам с какви алтернативни пружини, амортисьори, тампони итн. мога да заменя оригиналното с цел леко да вдигна колата. Говорих с "майстори" но са толкова замаени и толкова не им се занимава, че всичко остава в моите ръце. Моля запознати да помогнат и благодаря предварително :wink:

Потребителски аватар
ninja_1
Автомобил:
Двигател:

Re: Смяна на окачване на Голф 2 с по-високо

Мнениеот ninja_1 » Чет 09 сеп 2010 21:00

Колко "леко" искаш да вдигаш?Че имаше един колега,който искаше лекинко,само 20-30см да си повдигне Пасат-ора...

Потребителски аватар
loxxxly
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот loxxxly » Пет 10 сеп 2010 7:49

Под леко имам в предвид 40-50 мм. това смятам, че е в рамките на разумното, съобразявайки се с това, че незнам как ще повлияе това на стабилността, но и повечко да стане не ме притеснява. Варианта може би е пружини и амортисьори от Пасат, но незнам кой модел точно и какъв ще е резултата :)

ji4kata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ji4kata » Пет 10 сеп 2010 13:23

Аз на моята като смених и четирите пружини с нови си се дигна доста добре,иначе особено задницата беше доста виснала преди това . В гаража имам снимки виж как е сега след смяната на пружините.

Потребителски аватар
ivanbl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivanbl » Пет 10 сеп 2010 19:20

кой модел ти е колата?
ако е GT или GTi може да вземеш амотресиори и пружини от CL или GL... така ще я вдигнеш малко...
друг вариант е и слагане на по големи гуми....
може и гумен ринг да сложиш при пружините за повдигане... може и да комбинираш на4ините :-)

s--P--s
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s--P--s » Нед 19 сеп 2010 21:26

веднага ще ти кажа с перфектна точност ако ти са добре амортисорите вземаж 2 пружини от Пасат 1,9 ТДИ 1995 от тези по новите но с пасатовите тампони и прахоуловители и ги монтираш директно те са с дебелина 13 мм а ако ти е ниско слагаш комплект вси4ко заедно целия макферсон(увеличва с около 2 см.ако сложиш пасатовия амортесор) и си 6тица но трябва стенд.
моят голф е тека супер е ти казвам брат има и други начини ако не ти се дават пари но е по далго за обяснение а и сам нов и не знам как да пратя снимки.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”