Съединител въпрос

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
pinokio
Автомобил:
Двигател:

Съединител въпрос

Мнениеот pinokio » Пон 20 сеп 2010 10:06

Голфа ми е с двигател АЕЕ – съединилят отделя съвсем в края можеби по малко от 1 см.Откакто съм купил колата съм навъртял 75 х.км .Преди това не знам дали е сменян и кога ! Та въпросите са ми дали съединителят ми е износен, при условие,че отделя накрая и не боксува и това може ли да бъде причина за завишен разход на гориво, при условие че отделя накрая а не боксува и колата си ускорява сравнително добре, на задна като давам има някакви странни шумове, но не знам това дали е свързано със съединителя или причината е само в скоростната кутия, но на задна шуми странно !!!?

Потребителски аватар
baobab007
Автомобил:
Двигател:

Re: Съединител въпрос

Мнениеот baobab007 » Пон 20 сеп 2010 11:06

Щом съединителят не буксува и няма вибрации при отделяне - няма основания за смяна и по никакъв начин не може да доведе до повишен разход на гориво. Високото отделяне може да е свързано с жилото и наистина не е никак приятно при шофиране, но пък смяната на феродов диск/притискателен диск/жило си е сериозна сума. Може би е най-удачно да погледнеш жилото или да се консултираш с майстор за високото отделяне, а смяната на всичко да оставиш за момента, когато се появи буксуване или друг функционален проблем в съединителя.
Погледни и тази тема:
viewtopic.php?f=5&t=197722 :link

Потребителски аватар
rufkata
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
Двигател: 1.9 TDI ASV

Re: Съединител въпрос

Мнениеот rufkata » Пон 20 сеп 2010 11:21

Провери дали жилото е саморегулиращо или има възможност за ръчен реглаж,ако е втория вариянт пробвай да го отпуснеш малко

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”