Хора помагайте за избор на голф или пасат

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Lazi
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: 1.9 TDI AFN

Хора помагайте за избор на голф или пасат

Мнениеот Lazi » Вто 14 сеп 2010 16:19

Колеги изправен съм пред дилемата много искам да си взема пасат б5 хи лине обаче къде какво изчетох и навсякъде противоречиви мнения на пасата разбрах 100% ще сменявам носачи яко и сега ме наведоха над една мисъл дали да не си взема голф защото била по евтина подръжката и носачите не са алуминиеви и са по 2 не по 4 както при пасата обаче се опасявам от двигателите и скоростните кутий тук във форума направо се оплаших секи с различни проблеми само заради 3 букви! Та много моля колегите да който са по навътре в нещата да споделят различни мнения от знания и дори и от опит. Ще съм ви много благодарен!!! Забравих да спомена и за голфа и за пасата става на въпрос за 1.9 TDI (110hp)!

Последна промяна от Pichaga на Вто 14 сеп 2010 16:22, променено общо 1 път.
Причина: заглавието!!!

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Re: Хора помагайте за избор на голф или пасат

Мнениеот mania » Вто 14 сеп 2010 16:33

Пасатора ;). Старата кола си е стара - ще сменяш при всички случаи. Както пасат така и голф е учудващо удобен вътре, но просто пасатът е по-удоен. За чупенето - квот е тормозено в Италия се чупи в България. Освен това голф се кара повече от младежи, така че вариантът за читав пасат УЖ е по-голям.

Аз ако съм пред тази дилема взимам пасат без да се замисля. Имам съсед, който вече май 5-ти пасат си купува. Първо беше с ония дъртите, сега е с от 2000 някъде.

Основно правило при покупка - ако имаш повече пара взимай от по-нова година. Важи за абсолютно всички коли. Към края на произовдство се отстраняват "детските болести", освен това се вгражда по-съвременна техника. Напрактика една кола от първата година на модела и една от последната са адски различни помежду си. А и по-малко време на пътя - по-голяма вероятност да вземеш запазен автомобил.

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Вто 14 сеп 2010 16:39

Колега, търси и за двете и избери като намериш по-читав експонат. Скоростните кутии на VW не са чак толкова проблемни, просто изискват повече внимание от страна на собственика. За съжаление, няма как да знаеш какво е правил италианецът, но при всички положения проблемните скоростни кутии са при моделите до 1.6. Така че тук няма какво толкова да те смущава.

Относно окачването - еми носачите не се сменят през ден. А и не са чак толкова непосилно скъпи. Действително, по нашите пътища са си слабо място на колата, но това не трябва да те отказва от покупката на Пасат. Много е по-комфортен от голфа.

Така че не се ограничавай в избора предварително. И голфът и пасатът си имат предимства и недостатъци. Избери по-запазената кола.

Потребителски аватар
galyaradeva
Автомобил: Vw Caravelle 1998
Двигател: VR6-140hp
Контакти:

Мнениеот galyaradeva » Вто 14 сеп 2010 18:05

Дори и новият автомобил се чупи. Няма вечни неща. Пасатора е по комфортен по мека возия за по "олегнали " хора. Но Голфа при същите параметри ще върви една идея повече заради по малкото тегло. Но в крайна сметка ще вървят толкова колкото ги настъпиш.
Както каза icefire " търси и за двете и избери като намериш по-читав експонат "

Потребителски аватар
Lazi

Мнениеот Lazi » Вто 14 сеп 2010 18:36

да де но се интересувам колко време горедолу ще изкарат оргиналните ги дават че до 20000 км няма да има пробле ама по наще пътища я има 20000 я нема.и до колкото разрах на голфа са стоманени и този човек който питах той направо ми каза всяка година ги сменява но имайте в напредвид че и синът му я кара тази кола.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Вто 14 сеп 2010 18:49

Ако те е страх от тях си земи тройка... Консуматив - и аз не знаех, че карат по 20к, обаче ако ти идват скъпи... Знам, че за ауди А4, което е с 12 носача смяната е 1200 лв (като не знам това за едно колело ли е, две ли...). Но то зависи как се кара, къде се кара. Имам приятел с четворка и такова нещо не е барал. Но факт е, че от серията Голф4/Пасат вече финансовия въпрос при ФВ се променя драстично и "Народната кола" вече никак не е народна.

Погледни го от друг ъгъл - квото и да вземеш от този клас ще е пъти по-голям кош. Ако се притесняваш от носачите за пасат си вземи голф. Също удобна, достатъчно широка и надеждна кола. А и свестен се намира от около 6500 нагоре. Прегледах пасатите - хубавите тръгват от 8000. Все пак размерът си казва думата

Потребителски аватар
moreg
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: KR
Контакти:

Мнениеот moreg » Вто 14 сеп 2010 18:56

Не гледай голф или пасат, гледай коя е по-пазена и коя е в по-добро техническо състояние :!:
Пробвай я на дълъг път преди да я купиш!
Хубавата кола е новата кола, а след нея е пазената :!:

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Мнениеот dokros » Вто 14 сеп 2010 18:58

mania написа:Все пак размерът си казва думата

Подкрепям колегата ,вземи си Пасат ,за да не въздишаш после ,че голфа ти е малък.

Потребителски аватар
Lazi

Мнениеот Lazi » Вто 14 сеп 2010 19:18

да и това го имаше като вариант BORA но до колкото разбрах тя е с окачването на Голф-а но нищо повече не знам за нея а колкото до мотора твърдо съм решил да е 1.9 TDI (110hp).

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Вто 14 сеп 2010 21:28

moreg написа:Не гледай голф или пасат, гледай коя е по-пазена и коя е в по-добро техническо състояние :!:
Пробвай я на дълъг път преди да я купиш!
Хубавата кола е новата кола, а след нея е пазената :!:

съгласен-тръгни да търсиш, а пък каквото си харесаш.

Потребителски аватар
zelkata_ok1_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zelkata_ok1_ » Вто 14 сеп 2010 21:38

колега аз карам Г4 от две години врътнах му 60000км за тези километра съм сменил един път всичките тампони отпред за 60лв с намалението и два накраиника на рейката по 12лв карам предимно в София :012:

Потребителски аватар
Lazi

Мнениеот Lazi » Вто 14 сеп 2010 22:23

колеги съгласен съм с вас че какво то и да е но аз си правя сметка на по мен че ще пътувам честичко и търся нещо с което да се чуствам комфортно на дълък път а също така да има климатроник защото съм се намъчил кола без климатик или климатроник но баща ми все пак и той ще кара колата докато аз съм на с буса той пък си търси да има и кожа а голф-ове или бора много трудно се намират хи-лине а и по мой наблюдения хи-лине голф е с 400-700 лева по скъп от пасат хилине а по автокъщете във враца много трудно да не кажа хич неможеш да намериш 1.9 ТДИ

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Мнениеот dokros » Вто 14 сеп 2010 22:40

Ако искаш добър компромисен вариант ,търси Сеат Толедо 1.9 ТДИ 110 к.с. ,по възможност 2000-2002 г.

Потребителски аватар
nebeto
Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
Двигател: AFN 1996

Мнениеот nebeto » Вто 14 сеп 2010 22:56

то зависи кво търсиш в една кола,ако търсиш стабилност,страхотна возия(като кораб),простор в купето голям багажник определено ти трябра "Пассат",а за голфа всичко това е с няколко точки по надолу.Като за поддръжката разликата е само в по скъпите носачи май,ех и може би ше набира малко повечко обаче пък пасата компенсира с това,че е поширока и от там по-стабилна на завоите,а и голфчето ше ти гори някой друг грам по-малко,избора си е твой,а това писано от мен само бяха мои мисли(никой да не ме разбира грешно и голфа и пасата са хубави коли,аз просто направих разлика между тях).Успех при покупрата.

Потребителски аватар
galyaradeva
Автомобил: Vw Caravelle 1998
Двигател: VR6-140hp
Контакти:

Мнениеот galyaradeva » Сря 15 сеп 2010 1:53

Лази Не те знам на колко си години затова ще ти говоря като на набор.. Кога земиш колата без значение Пасатор или Голф носачите ще са ти най малкия проблем.. Ще се почне едно... ма тез гуми май трябва да ги сменям.. " никой нема да ти продаде колата с гуми на 100кл." Така и така ще ги сменям що не зема един два цола по големи ... от там нови Джантички... че филтърче.. че подлакатник... че това че онова.. краста да го и таковам в таковата.
Рагледай форума и при Пасаторите и при Голфовете се ядове има се някой за нещо пита. Все нещо се счупило се нещо тракало. Една купчина железария ко да я правиш...
Когато минеш през Авто "моргата" то къща се води... тя колата сама ще те избере.. ти само трябва да знаеш какво искаш от нея. Дали ще я гонкаш по градските пътища и ще се правиш на тарикат или да има място за поне половин прасенце от село в багажника "а де късмет".. и така и така. Само не ходи сам да си избираш кола че онез гавази това чакат.. :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”